marqueting renault

Páginas: 16 (3879 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2013
RENAULT S.A.
1. L’ANÀLISI DE LA SITUACIÓ
1.1. L’EMPRESA
1.1..1. Breu introducció a l’empresa
Renault és una empresa francesa automobilística, fabrica vehicles comercials i vehicles de carreres. Aquesta empresa va ser fundada l’any 1898 per Louis Renault, pioner en la indústria automobilística i del taylorisme a França, i els seus germans. En un primer moment la societat es va denominarRenault Frères, però amb la mort dels seus germans es va a passar a denominar “Société des Automobiles Renault”.
En primer lloc, es dedicava a fabricar taxis, els quals van tenir molta importància durant la I Guerra Mundial en el transport de tropes. Durant la guerra, també va començar a fabricar munició, avions i vehicles militars.
En segon lloc, entre la I i la II Guerra Mundial, l’empresa esva dedicar a diversificar la seva producció. Per tant, a més d’automòbils, produïa maquinària agrícola i industrials, a més de motors d’aviació.
Va ser durant la II Guerra Mundial, quan les fàbriques de Renault van produir material per l’exèrcit alemany, per aquest fet, Louis Renault va ser empresonat fins el dia de la seva mort. Com a conseqüència d’aquest fet, l’empresa va passar a serpropietat del govern francès i es va denominar “Régie Nationale des Usines Renault”.
Més tard, al 1986, el govern francès es va plantejar la seva privatització i l’any 1996 l’empresa ja estava parcialment privatitzada.
Cal destacar que, des de l’any 1977 al 1985 Renault va competir en Fórmula 1. Però de nou, l’any 2002, va tornar a la competició.
Actualment, el govern francès posseeix el 15.7% del’empresa, estant així, el 84.3% de l’empresa privatitzada i dirigida per Carlos Ghosn.
Per acabar, cal destacar que Renault és propietària de Renault Samsung Motors i Dacia, formant entre les tres el “Grup Renault”.

1.1..2. La missió de l’empresa
La missió de Renault és la fabricació i comercialització de diferents gammes d’automòbils. Els productes de Renault van dirigits a tota la població engeneral.
A més, és destacable la presència de Renault en la fabricació i competició automobilística de Fórmula 1.
1.1..3. Els objectius de l’empresa
L’objectiu principal d’aquesta empresa automobilística és arribar als 4 milions de vehicles venuts a l’any. Per tal d’aconseguir aquest objectiu, l’empresa compta amb la força i la originalitat de la seva marca, amb uns productes atractius id’alta qualitat.
Un altre objectiu important és la seva ambició de creixement a nivell internacional. Aquesta ambició s’aprecia amb l’aliança formada amb Nissan. A més, cal indicar que Renault aposta pels nous mercats de fort creixement: Europa central, Àsia i Sud-Amèrica.

1.2. L’ANÀLISI DEL MACROENTORN. Analitzar únicament aquelles tendències dels diferents aspectes del macroentorn que siguinrellevants per a la empresa o el producte que s’està treballant.
Nosaltres hem escollit la multinacional Renault. Les macrotenències que creiem que afecten a aquesta multinacional són:

Entorn tecnològic: tots els avenços tecnològics afecten al marc de l’estratègia de màrqueting. L’empresa a d’estar molt atenta a com evolucionen les tendències tecnològiques per a determinar el seu abast. Lestendències d’aquest entorn que afecten a la nostra empresa són:
Internet: aquesta tendència continuarà sent un dels serveis indispensable en la vida de les persones, ja que a partir d’ella podrem resoldre amb facilitat problemes i rutines diàries com dirigir cases, cotxes, mercats o fer qualsevol tipus de transaccions a través d’ella. Nosaltres creiem que aquest aspecte agafa molta importància al’hora de promocionar el nostre producte.
Nano tecnologia: La nano tecnologia afectarà directament a l’hora de fabricar el producte de Renault. També es podran estalviar costos i temps de fabricació.

Entorn mediambiental: són els recursos naturals que es necessiten com a inputs per les empreses o que són afectats per les activitats de la companyia. Renault s’ha adaptat ràpidament a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Renault
  • Renault
  • marqueting
  • Marqueting
  • Márqueting
  • Marqueting
  • Marqueting
  • Marqueting

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS