matrimonio egipcio

Páginas: 2 (451 palabras) Publicado: 7 de enero de 2015


La recerca d’ informació m’ha ajudat a tenir una idea clara de la dona a l’ antic Egipte.
A l’ Antic Egipte la igualitat entre els sexes era tan natural que si es compara amb altres societatsde l’ antiguitat, i fins i tot de la història del món general, és un fet excepcional.
L’ home egipci se sentia incomplet si no l’ acompanya la dona al llarg de la seva existencia, en algunes imatgesveurem com ella l’ agafa la mà i l’ abraça.
Hem vist en alguns textos la menció a diverses dones d’ un mateix home, i té una explicació ven senzilla, tenint en compte l’ escassa esperança de vida isobretot l’ alt índex de mortalitat durant l’ embaràs, el part i el pospart, l’ home es tornava a casar, però la seva dona encara després de morta seguia ocupant un lloc molt important en les imatges itextos, de manera que les seves dues esposes l’ acompanyaven durant la seva vida.
L’ estat matrimonial era indiscutiblement una idea social, l ‘ edat de casar-se depenia de la situació economica delfutur espòs. Una ensenyanca egipcia deia :
“ Pren dona quan estiguis vint anys, per què encara siguis jove quan tinguis fills ”;
“ Tú eres mi marido” ; “ Tú eres mi mujer ”
Només feien faltaaquestes paraules per casar a un home i una dona. També es podia assegurar la subsitència de la dona en cas d’ accident, viudesa o divorci. Al marit se li demanava que adquirís el compromís de garantirel benestar material de la seva esposa si el matrimoni fracabasaba i terminava en separació. Si el marit l’ abandonava, li entregaria els bens i una tercera part de tot lo adquirit a partir del díaque contrau matrimoni.
Les causes de separació a l’ antic egipte són gairebé les mateixes que les de l’ actualitat : Desacord, adulteri, desig de viure amb un altre persona, conflictes d’ interés,infertilitat …
Recomenaven a l’ home, els experts, a no separar-se de la dona en cas de que no pogués portar fills al món, ya que es veuria castigat i perdria els béns adquitirs en comú. En qualsevol...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Matrimonio egipcio
  • egipcio
  • EGIPCIOS
  • Egipcios
  • Los Egipcios
  • Egipcios
  • Egipcios
  • egipcios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS