Medios de comunicación

Páginas: 7 (1586 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2010
Primera Qüestió

En l’estudi del cas xiquet – Internet hi hauria que tenir en compte la definició que tenim de natius digitals, terme donat per Marc Prensky en un assaig titulat “La muerte del mando y del control”, on destacava els individus que havien nascut en l’era digital i en el bressol de la Xarxa. Són usuaris de les noves tecnologies i senten una atracció a tot allò digital(tecnofília). Amb les TICs omplin les necessitats, de entreteniment, diversió, comunicació, informació i, fins i tot, educació.

La infància i adolescència són períodes essencials per a la creació d’un perfil tecnològic, és quan s’estableixen els gustos, preferències, familiaritat de generes entre altres.

Formen part d’una generació de les noves tecnologies, així els telèfons mòbils,videojocs, missatgeria instantània, xarxes socials, aparells digitals i Internet els integren en la seua vida diària i social.

Naveguen ràpidament i usen el ratolí de l’ordinador amb gran destresa, participen en blocs, fòrums, fan fotografies amb les càmeres digitals i les pengen en el seu espai, creen vídeos i aquests son pujats a la Xarxa. En definitiva, aquestes tecnologies sónextensions dels individus, permeten estendre els seus sentits més enllà del seua abast natural.

La implantació que han fet de les tecnologies és gran, de fet podem parlar de domesticació, és a dir, les tecnologies no només són eines, sinó que formen part de la seua vida quotidiana. De fet la domesticació ocorre en quatre fases:

a) Apropiació: és l’adquisició de la nova tecnologia perpart de l’usuari.

b) Objectivació: la nova tecnologia troba un lloc en la pròpia casa de l’usuari. Aquesta ubicació és un lloc privilegiat.

c) Incorporació: es comença a utilitzar la nova tecnologia d’una manera determinada, per exemple un ordinador l’utilitza per a fer eures i per a jugar amb videojocs.

d) L’última fase és la conversió, succeeix quan la novatecnologia comença a ser un dels temes de conversa fora de la llar amb altres usuaris. La nova tecnologia és un tema de converssa en les relacions socials.

Referent a les relacions socials, podem parlar del naixement de nous moviments socials. De fet afirmacions com la de Castells (1997) de fa més de deu anys reflecteixen el que passa en l’actualitat: “ ...han detectat la formació de comunitatsvirtuals.[...] per aquestes solen estendre’s una xarxa electrònica auto definida de comunicació interactiva, organitzada al voltant d’un interès o propòsit compartit.”

Com he dit, als natius digitals els agrada fer moltes activitats a la vegada: són multitasca . Prefereixen els formats gràfics als textuals, fan ús de l’accés hipertextual en compte del lineal i treballen millor en xarxa.Un concepte molt relacionat amb les TIC és el hipertext, aquest és defineix com una forma no lineal construïda per nodes connectats entre ells per una seguit de connexions (links) que permeten saltar d’un a altre fent diferents recorreguts. Aquest hipertext permet a l’usuari explorar i interactuar sense linealitat determinats continguts.

Així mateix, classifiquem els natiusdigitals en estudiants menors de 30 anys, que han crescut amb la tecnologia i tenen una capacitat gran per al llenguatge i entorns digitals. Les eines tecnològiques ocupen un lloc central en les seues vides i depenen d’elles per tot tipus de assumptes quotidians, sigui el cas de comprar, estudiar, relacionar-se, etc.

El punt següent tracta sobre la primera divisió de generacions que podem fer.Per una banda els que conegueren els ordinadors en la seua infància i consideren Internet com una de les tecnologies més influents i per l’altra banda els que no han tingut contacte amb les tecnologies fins ben entrat la maduresa.

La creació de la biografia de mitjans, fins quin punt els individus d’un mateix grup d’edat comparteixen les mateixes memòries de mitjans.

És així...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Medios de comunicacion
  • Medios de comunicación
  • Medios de la comunicacion
  • Medios de comunicacion
  • Los Medios de Comunicación
  • MEDIOS DE COMUNICACION
  • medios de comunicacion
  • Medios De Comunicación.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS