Memorias

Páginas: 5 (1190 palabras) Publicado: 2 de diciembre de 2012
Revolució francesa
1. Causes de la Revolució Francesa:
a) Polítiques: la monarquia absoluta. Mentre la gent es mor de gana, ells viuen luxosament.
b) Econòmiques: degut a la enorme crisi econòmica, on els no privilegiats no tenien res, mentre que als privilegiats no els faltava res. Per mantenir els luxes dels privilegiat havien de pujar els impostos que pagaven els no privilegis. Lagent moria de gana.
c) Socials: la burgesia estava en contra d’una societat tan desigual (dividida en estaments) i voldrà una igualtat de poder.
d) Ideològiques: les idees de la il·lustració criticaven la situació existent i fa que es comencin a preguntar coses. Els revolucionaris posen la felicitat per damunt de qualsevol principi.
e) Il·lustrats importants:
-Voltaire
-Montesquieu-Rousseau
2. Etapes de la revolució francesa:
a) Convocatòries dels EEGG: (Estats Generals) Els ministres del rei Luís XVI van proposar que el privilegiats paguessin impostos per superar la crisis que hi havia. Aquests es van negar i van dir que nomes els Estats Generals podien aprovar nous impostos, i el rei es va veure obligat a convocar el EEGG. Els Estats Generals comptaven amb unnombre molt més gran de membres del Tercer Estat que el dels altres dos estaments junts. (un 3% la noblesa i el clergat; un 97%el poble) Reunits a Versalles, el Tercer Estat exigeix el vot individual i refusa el vot per estaments. La negativa reial motivaria que el Tercer Estat es proclamés en Assemblea Nacional . Robespiere defensa al poble.
b) Assemblea nacional: EL poble es dóna compte queestà sent callat.Els representats del Tercer Estats es van veure obligats a reunir-se per separat al denominat “Pati de joc de pilota”, recolzats per l’estat dels clergues y membres de l’estat de la noblesa,i van jurar no abandonar mai l’assemblea fins que hi hagi una constitució i acabi l’antic règim. Aixó es va denominar “jurament del frontó”
Neix d’un revolucionari estat de rebeldia .Reclamen els drets dels homes.
c) Presa de Bastilla: la Bastilla era una fortalesa que va ser construïda per protegir l’entrada a Paris. Era el símbol del poder, del domini feudal (era una pressó on es torturaba a la gent). El rei va cridar a l’exèrcit de Versalles per reprimir l’Assemblea i en conseqüència, el poble va assaltar la Bastilla per aconseguir armes i pólvora i la van prendre per fer-lientendre a Lluis XVI que no es podria lliurar d’una altra assemblea nacional , i posteriorment la van enderrocar pedra a pedra.
d) República: 21 de setembre de 1792.
La bandera de tres colors és el simbol de la revolució.
El poble obliga a la familia reial a translladar-se a Paris, juntament amb la assemblea nacional. El rei va ser obligat a firmar lleis en que es disminuïa el ser poder iel compartia amb els revolucionaris.
Sembla que el rei tingui converses amb Austría, i llavors al poble no li agrada i l’empressona per traïció. El destitueixen com a rei. Francia deixa de ser una monarquia i pasa a ser una república. Començar amb la mort del rei i va durar 12 anys .
e) Època del terror:
Comença amb la guillotinització. Durant aquesta època, més de 40.00 persones seranguillotinades.
Jacobins- es reunien en la jacobina. Volien matar. El seu cap es Maximilian Robespiere.
és el règim republicà que te com a protagonistes Marat (mèdic malalt;fa una revista i es desfoga), Dantón (abans obeïa al rei i desprès volia la revolució) i Robespierre. Es defineixen dos partits: els jacobins i els girondins. (els girondins eres més pacífics).
Qualsevol persona que fossospitosa de realitzar activitats revolucionaries era assassinada sense probar la seva culpabilitat i sense realitza cap judici.
Robespierre, al final, també es guillotinat .
f) Directori: va ser la ultima forma de govern de la República Francesa del 1795 al 1799.
Després de l'execució de Robespierre i d'alguns jacobins (les persones a favor de la revolució) , la revolució es va endinsar en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • Memoria
  • La Memoria
  • Memorias
  • Memorias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS