mere

Páginas: 8 (1799 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013


COMISSIÓ DE FILOSOFIA PER A LES PAU


1-. Model d'examen i criteris de correcció
2-. Temari de les P.A.U.: llistat d'autors, lectures i camps temàtics
3-. Procés d'implantació dels successius temaris



1-. MODEL D'EXAMEN I CRITERIS DE CORRECCIÓ

Estructura de l'examen de cada convocatòria
Es proposaran 2 opcions cadascuna amb 2 autors d'un dels blocs del temari vigent (integratper 4 blocs de 2 autors): l'alumne triarà i contestarà l'examen d'1 autor del bloc que decidisca. La duració de l'examen serà d'1 hora i 30 minuts.

Model d'examen
Cada examen constarà d'un text í quatre qüestions: el referent fonamental de les dos primeres serà el text i el de les dos últimes el camp temàtic delimitat en relació amb el pensament de l’autor.

Textos d'examen
Fonts delstextos: El text serà un fragment d'una selecció prefixada de lectures de filòsofs. Per evitar textos d'examen massa llargs el fragment podrà estar escurçat internament amb la indicació corresponent per advertir-ho.


Qüestió 1a
Puntuació: fins a 2 punts
Tipus de qüestió: Tret que la qüestió sol·licite, excepcionalment, la reconstrucció d'un argument a partir d'un enunciat concret del text, la seuaformulació invariable s’expressarà en aquests termes:
«Sintetitza les idees del text mostrant en el teu resum l’estructura argumentativa o expositiva desenvolupada per l'autor».

Criteris de correcció:
En qualsevol de les dues possibles formulacions (invariable o a partir d'un enunciat concret del text), s'ha de valorar la capacitat per a mostrar amb claredat l’estructura argumentativa oexpositiva del text.
D'acord amb el criteri general precedent, la síntesi que es demana com a resposta ha de mostrar que s'ha compres:
1. Quines son les idees o els arguments principals del text.
2. Com es relacionen entre ells dins de l’estructura expositiva o argumentativa, per a arribar a la tesi o conclusió general,
Valoració: Els dos criteris valen igual, fins a un punt cadascú.

Qüestió 2aPuntuació: fins a 2 punts
Tipus de qüestió: Definició d'un terme (o dos, si estan relacionats) present al text. Formulació invari­able:
«Definix el(s) terme(s relacionats) , partint de la informació oferta pel text, i completant-la amb el coneixement que tingues de la filosofia de l'autor».
Criteris de correcció:
S'ha de valorar la capacitat per a definir termes filosòfics o expressions,analitzant-los a partir de l’ús que se'n fa en el text.
1. La resposta ha d’incloure expressament una definició del terme proposat (o, si es el cas, dos proposats, aclarint la seua relació).
2. La definició ha d’elaborar-se a partir de la informació que ofereix el text i fent referències explícites a l’ús que s'hi fa del terme o dels termes.
3. L'explicació del terme o dels termes s'ha decomplementar amb el coneixement general sobre ells derivat de l'estudi de la filosofia de l'autor.
Valoració: La valoració dels tres criteris serà igual fins a un terç dels dos punts cadascú.

Qüestió 3a
Puntuació: fins a 5 punts
Tipus de qüestió: Redacció sobre un tema de la filosofia de l'autor del text.
Criteris de correcció:
S'ha de valorar la capacitat per a desenvolupar el tema proposatcentrant-se en la seua for­mulació concreta i aplicant el coneixement general que es té del text complet i de l'autor que s'han tractat a classe.
1. Els continguts de la redacció han de respondre a la formulació de l'enunciat, sense digressions innecessàries i en el desenvolupament s'ha d’incloure l'explicació i la justificació de les idees exposades.
2. L'exposició de la redacció ha de ser alhoraclara i ordenada.
Valoració: El primer es valorarà fins a 3,5 punts i el segon fins a 1,5 punts.

Qüestió 4a
Puntuació: fins a 1 punt
Tipus de qüestió: La seua formulació invariable serà la següent:
«Comenta breuement qualsevol aspecte del pensament de l'autor del text que jutges important en algun d'aquests sentits: per la seua relació amb el d'altres filòsofs, amb fets històrics rellevants...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • yo mero
  • yo mero
  • Estado Mérida
  • Yo Mero
  • Merida
  • Estado Mérida
  • merida
  • Estado Merida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS