METODOLOGIA

Páginas: 12 (2879 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2015
METODOLOGIA
-GENEALOGIA: Busca l'origen dels conceptes, això farà desmitificar-los. Ex. collonut (masculí) conyas (femení)
-HERMENEUTICA: Té a veure amb la interpretació, l''art, la literatura.... Interpreta els símbols que s'amaguen. Interpreta el llenguatge com al fetichisme, confondre la realitat amb un objecte, símbol, Confonen realitat amb el llenguatge.
A)DESTRUCCIÓ DELS VALORS SUPREMS(Que s'amaguen en la cultura).
a)Crítica a la moral (la més profunda).
Diu que la moral occidental és contra la naturalesa. Identifiquen com a bo tot allò que va en contra de la naturalesa.
La cultura occidental (cristianisme) està basada en Plató i el judaisme. Per aquesta cultura, nosaltres som bons si ens sotmetem al desig d'un altre (Pares, Deus...) si complim la voluntat dels altres.
La moraloccidental expressa ressentiment contra la vida. És una manera de crueltat interioritzada. Tu mateix et castigues (culpa).
Marx veu que darrera de tot hi ha unes ideologies que justifiquen la realitat econòmica. Aquesta realitat econòmica és la explotació i desigualtat econòmica.
Marx farà el que no s'ha fet mai: parlar de l'explotació i de la desigualtat. Un dels instruments bàsics perquè funcionitot això és l'alineació (prendre de la pròpia consciència, ens perdem de vista)
ALINEACIÓ
-ECONÒMICA: el treball, que és la major virtut de l'home per Marx, s'ha convertit en un problema perquè ens deshumanitza, ens converteix en objectes).
-POLÍTICA: els polítics estan cada cop més lluny del poble, ja que només representen els interessos de la classes dominant.
-RELIGIOSA: Déu, la religió, ésl'ideal humà però és creació nostre. Hem oblidat que la religió és una ficció creada per nosaltres i s'ha convertit en un instrument de dominació.
Darrera de la raó s'amaga la injustícia, per Marx.
FREUD: Per ell, darrera de la raó i de l'educació s'amaguen les passions i qui realment són. La raó ens fa conviure però ens fa viure de manera individual. Per tal de viure en societat, hem de pagar elpreu de la repressió dels instints, de que són realment. Viure en la màscara.
Dos principals instints: Eros -Busqueda del plaer
Thanatos - Violència.
La repressió d'aquests dos instints ens fa patir, però si el podem canalitzat bé els nostres instints, no patirem tant.
***

Som conscients de l'allò perquè garanteix en els nostres somnis.
GENEALOGIA DE LAMORAL
- Grecs: abans de Plató, la virtut s'identifica amb la força i el bo s'identifica amb el noble.
-Sòcrates, Plató: la virtut s'identifica amb la renuncia dels plaer i el bo es aquell que té ciència / coneixement.
-Judo cristianisme: la virtut humana s'identifica amb la humilitat (ser esclaus) i per tant l'actitud de l'humil és el ressentiment.
-Kant: formalisme Kantià. Desprecien tant lanostre vida que interioritzen la submissió i passa de ser quelcom religiós a quelcom de sentit comú. La moral no està en el que fem si no en el com ho fem.
Nietzsche diu que el cristianisme es una religió d'esclaus i de botxins. Ja que aquesta mentalitat culpabilitza a l'home lliure.
L'altruisme és el principal valor ètic de la nostre cultura i el major despreci a un mateix.
Nietzsche distingia duesmorals, a dels senyors i la dels esclaus:
Senyors: és una moral creadora de valors, una moral activa, que estima la mort de Déu ( no se sotmet a cap principi moral)
Esclaus: és una moral que tendeix a que tothom ha de ser igual, d'amor al pròxim. Per venjança contra tota forma de vida superior. És una moral de persones cansades de si mateixes.
Per Nietzsche el fonament del ressentiment contra lavida ha estat Déu. Si Déu ha estat fins ara la gran objecció contra la vida, el que hem de fer ara és negar a Déu. L'única manera d'alliberar el món és negar a Déu ( no només el de la religió, sinó com a fonament de la moral). S'ha de suprimir qualsevol fonament superior a la pròpia vida. Sinó existeix Déu tot és possible.
MORAL NIETZSCHIANA
Exaltació de la vida. Amor incondicional a la creació i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodologia
  • Metodología

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS