Mi lugar, sally morgan (en catalán): breve resumen, contextualización histórica y geográfica...

Páginas: 7 (1556 palabras) Publicado: 18 de junio de 2011
EL MEU LLOC, SALLY MORGAN

DESCRIPCIÓ

1-Introducció
a) Breu resum
El llibre de Sally Morgan d’ El meu lloc, està escrit majoritàriament en primera persona. Inclou tres petites històries de vida de l’Arthur, la Daisy i la Gladys.
El llibre explica la vida de la Sally Morgan.
Durant la seva infància la seva mare li amaga la seva verdadera identitat dient-li que són hindús, que van migrara Austràlia des de l’Índia en busca de feina. Quan és més gran, parlant amb el seu oncle l’Arthur, descobreix que és mentida, que en realitat és aborigen. Ara està disposada a saber quina és la seva història i la de la seva família.
Convençuda a descobrir tot el que pugui del passat de la seva família comença un viatge a la recerca de la seva identitat i de la seva història. Gràcies a tresfamiliars seus, l’àvia, la mare i el germà de l’àvia, descobreix l’increïble passat que van tenir els seus familiars, la duresa de la colonització, un passat ple d’amargors i de pors. Disposada a saber més coses també realitza un viatge al lloc on havien viscut la seva àvia i el seu oncle al nord-oest d’Austràlia. Aquest viatge la marca molt, a més a més de descobrir coses del passat dels seus parents,també sent coses diferents, difícils d’explicar.
Una experiència única que permet que la Sally descobreixi una part de la història aborigen que estava ben amagada.

b) Objectiu de l’autora
L’autora, abans d’entrevistar l’Arthur, li explica per què vol escriure aquest llibre.
Ella explica que des d’un punt de vista personal no hi ha res escrit dels aborígens, en aquest sentit ella téoportunitat de fer-ho i no vol desaprofitar l’ocasió. A més a més argumenta que tota la història que hi ha escrita d’Austràlia i dels aborígens ha estat escrita per blancs, des del seu punt de vista i que la gent no sap quina ha estat la història real dels aborígens, com van ser aquells temps. Explica també que s’ha perdut molta de la història dels aborígens, molta gent tenia por de parlar. Molta de lainformació que existeix sobre els aborígens no es vol mostrar per part del govern.
Resumint el que intenta fer Sally Morgan és intentar explicar part de l’altra cara de la història.

2- Contextualització
a) Context geogràfic
En el llibre El meu lloc de Sally Morgan, hi apareixen diferents contextualitzacions geogràfiques depenent del context històric i a la persona a la qual Morgan esrefereix.
Per una banda el llibre comença amb la història de la Sally al llarg de la seva vida, el llibre ens mostra les diferents etapes que ella ha viscut des que va néixer fins que va decidir escriure el llibre.
Ella es situa a Perth, al sud-oest d’Austràlia on ha viscut sempre. Quan és jove viu amb la seva mare, la seva àvia, el seu pare (fins que mor) i els seus germans. Més tard, quan es fa grancomença la seva carrera universitària i se’n va a viure a una residència. És allà on coneix a en Paul, un mestre, amb qui més endavant es casa i viuen junts. Abans d’això viu un temps amb la seva germana Jilly.
Totes les residències que la Sally té al llarg del llibre se situen al mateix lloc, Perth. No és fins més endavant, quan ja és casada i amb fills que decideix fer un petit viatge alnord-oest del país, on la seva àvia hi té les arrels.
En el llibre hi apareixen tres petites històries de vida; la del germà de la seva àvia, l’Arthur, la de la seva mare, la Gladys i la de la seva àvia, la Daisy. Cadascuna d’aquestes històries ens permet situar a cada personatge en un lloc determinat, ja sigui durant la infància, la juventut, la seva edat adulta o la vellesa.
L’Arthur va néixer aCorunna Downs al nord d’Austràlia occidental, on hi va passar els primers anys de la seva vida. Treballava a una granja. Quan tenia onze o dotze anys se’l van endur de Corunna Downs a Swan Nativa i a la Missió de Mestissos. Quan deuria tenir uns 15 o 16 anys s’escapà de la missió. Després d’escapar-se va anar donant voltes pel territori, amagant-se dels qui el buscaven. Era un noi treballador i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contextualización historica, cultural y geografica
  • Sally Morgan
  • Henry Morgan Breve Resumen Panamá
  • Breve Resumen Histórico De La Geomorfología
  • Breve Resumen Historico de la Contabilidad
  • Breve resumen historico del ecuador
  • RESUM CATALA
  • lugar geometrico y representacion geografica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS