Mihai

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 53 (13035 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 12 de noviembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Subiecte master online 2008
Psihologie organizationala

Lect. univ. drd. Mihaela Corina Ţuţu

Raspundeti la urmatoarele intrebari prin incercuirea variantei / variantelor corecte de raspuns:

A. Tipurile de organizatii despre care vorbeste Bennis sunt:
organizatia primara
organizatia aparenta
organizatia presupusa.
organizatia prezenta
organizatia evidentaorganizatia necesara
ANS: c, d, e, f

B. Valorile fundamentale in cazul organizatiei formale sunt:
decizia de tip participativ
adaptarea
incurajarea si evidentierea personalului
respectarea autoritatii
loialitatea
ANS: b, d, e

C. Valorizarea consensului este stimulata in organizatia de tip:
a) colegial
b) formal
c) consensual
ANS: a

D. In organizatia de tip formal, pentru o bunafunctionare, trebuie sa se evite:
“sinceritatea cu tine insuti”
abaterea de la instructiunile date de autoritate.
atingerea consensului
asumarea riscurilor
ANS: b, d

E. Caracteristicile de baza ale organizatiei de tip deschis sunt:
caracterul predictiv
caracterul anticipativ
caracterul participativ
flexibilitatea
responsabilizarea
ANS: a, b, c, d, e

F. Organizatiile se deosebescde celelalte organisme prin urmatoarele dimensiuni:
a) timp
b) finalitate.
c) alegere
d) complexitate
e) tip de decizie
ANS: a, c, d

7. Organizatiile se deosebesc de celelalte organisme si prin dimensiunea timpului , aceasta fiind diferita in cazul celor doua: in sistemele umane, schimbarea producandu-se:
a). lent, extrem de incet
b). extrem de rapid comparativ cu sistemeleorganizationale
ANS: a

8.Formele de control in cazul organizatiilor de tip formal sunt:
a). regulile, legile, recompensele, pedepsele
b). angajamentele interpersonale, de grup
c). actiuni aliniate cu identitatea sinelui
ANS: a

9.Formele de control in cazul organizatiilor de tip colegial sunt:
a). regulile, legile, recompensele, pedepsele
b). angajamentele interpersonale, de grup
c). actiunialiniate cu identitatea sinelui
ANS: b

10.Formele de control in cazul organizatiilor de tip centrat pe persoana sunt:
a). regulile, legile, recompensele, pedepsele
b). angajamentele interpersonale, de grup
c). actiuni aliniate cu identitatea sinelui
ANS: c

11. Finalul dezirabil este in cazul organizatiilor de tip formal obtinerea:
a). asentimentului
b). consensului
c). actualizarii desine
ANS: a

12. Finalul dezirabil este in cazul organizatiilor de tip colegial obtinerea:
a). asentimentimentului
b). consensului
c). actualizarii de sine
ANS: b

13. Statusul corespunde:
a). pozitiei sau functiei din structura organizationala, dobandirea lui fiind conditionata de competentele individului (grad de instruire, experienta, atitudini etc.).
b). ansamblului expectanteloraltora privind comportamentul corespunzator intr-o anumita situatie.
ANS: a

14. Rolul corespunde:
a). ansamblului expectantelor altora privind comportamentul corespunzator intr-o anumita situatie
b). pozitiei sau functiei din structura organizationala, dobandirea lui fiind conditionata de competentele individului (grad de instruire, experienta, atitudini etc.).
ANS: a

15. Problemele legatede rol sunt:
a). ambiguitatea
b).incompatibilitatea rolului
c). conflictul de rol
d). supraincarcarea cu roluri
e). subincarcarea cu roluri
ANS: a, b, c, d, e

16. Ca strategii rezolutive in cazul problemelor ce pot aparea intr-o organizatie vis-s-vis de conflictul de rol, enumeram ca strategii eficiente:
a.). aderarea la expectantele altora (persoane influente)
b). impunereapropriilor expectante de rol altora
c). cererea de clarificari in definirea rolului, incercandu-se un acord in privinta diferentelor de perceptie
d). disocierea comportamentelor de rol
e).o compartimentare a vietii printr-o ierarhizare a prioritatilor, in functie de natura situatiei sau de timp
ANS: d, e

17. Supraincarcarea cu roluri poate fi rezolvata prin strategii de tip unilateral cum sunt:...
tracking img