Mineria D'Or

Páginas: 6 (1457 palabras) Publicado: 6 de marzo de 2013
El ciment és un producte aglomerant imprescindible en la construcció. El ciment s'obté a partir de l'explotació aïllada de cadascuns dels components. Calcària, argila, sorra, silici, guix, margues...Si barregem tots els components obtenim ciment. | |
Passos de la fabricació del ciment: -Extracció de materials de les pedreres.-Molturació i barreja dels components.-Fusió dels productes al forn(producció del clínquer)-Refredament de clínquer.-Aplicació d'additius.-Molturació i barreja del clínquer i additius.-Obtenció del ciment Pòrtland.Fabricació del ciment natural.-Extracció de la marga.-Fusió del producte al forn.-Refredament i molturació.-Obtenció del ciment natural.La fabricació del ciment natural no contamina.  | |
Aplicacions i tipus de ciment:El ciment més conegut és elPòrtland la producció es reparteix60% per a formigó.20% per a ensacat.13% per a prefabricats.7% per a construccions especials. http://www.xtec.es/centres/e3007580/departaments/naturals/TOT/eso/webroca/ciment/ciment.htm | |
Ciment

Procés de fabricació
El Grup Uniland desenvolupa el negoci del ciment a Espanya, Tunísia i Regne Unit.
El ciment és, gràcies a les seves característiques intrínseques,un material bàsic en la construcció. La barreja d’argila i materials calcaris se sotmet a calcinació en forns rotatoris a una temperatura de més de 1.450 ºC; a partir d’aquí s’obté el clínquer, que és un producte intermedi en la fabricació del ciment. El mot clínquer és onomatopeic, atès que prové del soroll (‘clinc, clinc’) que genera el material en passar pels forns.
El ciment s’obté mitjançantla mòlta fina del clínquer, al qual s’afegeix guix com a regulador d’adormiment i, eventualment, altres addicions. El ciment, pastat amb aigua i àrids, forma una massa (pasta, morter, formigó, etc.) que s’adorm i endureix per mitjà de reaccions d’hidratació i que, un cop endurida, conserva la seva resistència i estabilitat fins i tot sota l’aigua. Avui dia és el conglomerant més barat que esconeix.
Formigó

Procés de fabricació
El Grup Uniland desenvolupa el negoci del formigó a Espanya i Tunísia.
El formigó és un dels materials de construcció més àmpliament utilitzats en el món. El formigó, encara fresc, és transportat a les obres de construcció en camions formigonera. Quan s'adorm i s'endureix, el formigó es converteix en un resistent i durable material de construcció.
Barrejacomposta de pedres petites, ciment, sorra i aigua. El formigó s’utilitza en diversos elements estructurals, com ara fonaments, pilars, forjats, bigues, lloses, murs, etc.
Es creu que l’origen del nom es remunta a l’antiga Roma. Plini ja es referia a la paries formaceus, de la qual deriva la paraula hormazo (‘motlle, forma’). El vocable francès béton i l’alemany Beton provenen del llatí bitumen, quesignifica ‘fang que es va espesseint’. El mot anglès concrete, per la seva banda, també deriva del llatí i significa ‘dens, compacte’.

Morter
El Grup Uniland desenvolupa el negoci del morter a Espanya.
Massa constituïda per sorra, ciment i aigua que, a més, pot contenir algun additiu. Les diverses mescles possibles han de ser homogènies i els seus components s’han d’emprar en unesproporcions determinades, d’acord amb l’aplicació prevista. El morter s’utilitza per a arrebossats i revestiments lliscats, fabricació de murs, envans, paviments…
Les arrels del terme morter s’han de buscar en el vocable llatí mortarium, que servia per designar el recipient en què els romans preparaven el morter primitiu.
El morter industrial és el material de construcció més estès i especialitzat dins elcamp de la construcció i l'edificació. Dins de la gamma dels morters industrials, trobem el morter sec premesclat, el qual, a diferència d'altres morters, s'elabora predosificant tots els ingredients llevat de l'aigua de pastament, que s'afegeix en el moment de la seva utilització en obra.

Àrids
El negoci de l'àrid en el Grup Uniland es desenvolupa a Espanya a través de la societat Aridos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Les prunes d'or
  • les clefs d'or
  • Les Prunes D'Or
  • La Fontana D'Or
  • Mineria
  • Mineria
  • La mineria
  • La Mineria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS