MItocondri

Páginas: 4 (761 palabras) Publicado: 16 de marzo de 2014
Mitocondri  
un mitocondri és un orgànul tancat per una membrana que es troba a la majoria de les cèl·lules eucariotes. tenen forma esfèrica i allargada. En el seu interior es produeix energia apartir de la matèria orgànica que és oxidada en presència d'oxigen. En el procés s'allibera diòxid de carboni i aigua. Principalment té 4 parts, la membrana externa que és llisa i permeable, lamembrana interna que esta plegada formant les crestes mitocondrials i és poc permeable, l'espai intermembranós i la matriu mitocondrial

Membrana mitocondrial externa
És una capa que engloba totl'orgànul. Té una composició de proteïna i fosfolípids semblant a la de la membrana plasmàtica eucariota. La membrana mitocondrial externa posseeix gran nombre de porinas, que són proteïnes, cadascunad’aquestas porines forma un gran conducte aquós a través del qual poden passar molècules hidrosolubles de fins a 10 kilodaltones (és la més petita unitat de massa usada per expressar masses atòmiques i massesmoleculars)
Espai intermembranós
L'espai intermembranós és l'espai que hi ha entre la membrana externa i la interna. Com que la membrana externa és lleugerament permeable a petites molècules, elcontingut del espai intermembranós es semblant al de el citosol.

Membrana interna

La membrana mitocondrial interna forma replecs en la matriu mitocondrial anomenats crestes que compartimentend'alguna manera l'interior mitocondrial i permeten una major superfície de membrana que ofereix més espai a l'elevat nombre de proteïnes que hi ha i permet que aquestes funcionin correctament ieficientment. La composició en lípids de la membrana mitocondrial interna és molt semblant a la membrana dels procariotes.
La membrana mitocondrial interna conté aproximadament 75% de la proteïna en pes, i ésmolt més rica en proteïnes que la membrana externa. A través de la membrana interna únicament són permeables CO2, O2 i H2O, per permetre el pas de metabòlits com l'ATP, ADP (és un nucleòtid que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mitocondria
  • La Mitocondria
  • MITOCONDRIA
  • Mitocondria
  • Mitocondrias
  • mitocondrias
  • mitocondrias
  • Mitocondrias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS