Moda

Páginas: 3 (655 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
Comentari de text: constitució de 1876
1.
És un text de font primària ja que no ha estat modificat. És un text de tipus jurídic o legal, ja que és un text oficial que té que complir-se.
El texttracta sobre algunes de les lleis que han de complir tots els espanyols, però bàsicament estàn les lleis relacionades amb els drets dels ciutadants i la autoritat que té el rei.
El text va serredactat, és a dir, la constitució va ser redactada pel rei i les corts, i va adreçat a tota la població espanyola.

L'estructura del text, està dividid en tituls i cada titul està subdividid amb articles.Els articles més importants són els que diuen els drets de la població espanyola, i les autoritats i poder que té el rei.
La sobriania d'aquell moment era la monerquia, tot i que no era unamonarquia molt justa, ja que hi havia molts fraudes.
Els drets dels ciutadants no estan reconeguts però no justament, ja que estaves obligat a ser creient entre d'altes coses.
El polític més representat dela primera etapa, consolidació del sistema de l'alternança entre liberals i conservadors, governat per Alfons XII.

La Restauració borbònica fou el període de la Història d'Espanya comprès entre elpronunciament del General Arsenio Martínez Campos el 1874 que posà fi a la Primera República Espanyola, i la proclamació de la Segona República el 14 d'abril de 1931.
El pronunciament de MartínezCampos el 1874 restablí la Monarquia Espanyola i la dinastia borbònica en el fill de Isabel II, el rei Alfons XII d'Espanya.El període es caracteritza per una certa estabilitat institucional, laconformació d'un model liberal de l'Estat i la incorporació dels moviments socials i polítics, fruit de la revolució industrial, que comença la seva decadència amb la dictadura de Miguel Primo de Rivera en1923.

Comentari de text: El frau electoral
És un text de font primària ja que és un text original escrit en el mateix temps històric, es de tipus històric, el text tracta sobre la farça que hi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Moda
  • Moda
  • Moda
  • moda
  • Moda
  • moda
  • la moda
  • La moda

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS