Modernisme

Páginas: 3 (727 palabras) Publicado: 2 de junio de 2013
Marcos Urios 4º ESO D
Modernisme
El Modernisme és moviment artístic que comença a l’última dècada del segle XIX (al 1890-1900) i finalitzaa la primera dècada del segle XX (entre el 1901 i el 1911). Rep el nom de Modernisme a Espanya, Art Nouveau a França, Modern Styl a Anglaterra, Jugendstil a Alemanya, Sezessionstil a Àustria,StileFloreale a Itàlia i Modern a Rússia. Aquesta etapa va ser important perquè amb l'efecte de les màquines i de la Revolució Industrial, va transformar la societat de l'època.
El Modernisme esdesenvolupa en el mateix context històric que la Revolució Industrial, és més, els canvis que es van dur a terme al Modernisme tenen a veure amb les transformacions que les màquines i la Revolució Industrialvan generar en la societat. Una major rapidesa i quantitat en la producció industrial, més velocitat i facilitats en el transport i la comunicació (el tren, els vehicles a motor, el telèfon, eltelègraf, l'electricitat...) són tots els canvis que es van desenvolupar a la Revolució Industrial i que van fer que la societat de principis de segle XX canviara de ritme: que abandonara el ritme pausat itranquil d'èpoques anteriors per la velocitat i l'estrès de la societat actual i moderna.
Al modernisme es destaquen dues tendències literàries:la bohèmia daurada (els esteticistes), són aquellsescriptors que volen transformar la societat, i la bohèmia tràgica (el regeneracionisme) és aquella tendència dels escriptors que es refugien en la seua literatura i per tant, renuncien a canviar el món. ElModernisme es caracteritza perquè els seus artistes defensen la llibertat per a crear, la intuïció i l’espontaneïtat. Els artistes s’interessen altra vegada per l’art i la literatura del Romanticisme,i els interessa tot el que siga nou i vinga d’Europa.
Els escriptors modernistes es creuen capaços de canviar la societat, i pertanyen a la classe burgesa, però es rebel·len contra aquesta. Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Modernisme
  • Modernisme
  • el modernisme
  • El Modernisme
  • modernisme
  • Modernisme
  • modernisme
  • El Modernisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS