Modernismo y novecentismo

Páginas: 3 (502 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2011
Modernisme

L’objectiu
El objectiu del modernisme era transformar la cultura catalana de regional i enderrerida a nacional i moderna, exigeix dues coses.
Ruptura radical amb la cultura oficialespanyola i amb la catalana de la Renaixença,
Obertura a Europa, s'incorporen idees a la cultura catalana de tot alló que a Euroapa s'identifica amb la modernitat. Reaccionen contra el materialisme irecuperen la tradició individualista (valoren més lo espiritual)
L’artista modernista
L’artista modernista el podem caracteritza amb els trets següents:
Individualisme y messianisme l'artista sesent portador de valors superiors a la resta de la societat, té més sensibilitat i es el capdavanter de la renovació ideològica i moral.
Enfrontament amb la societat critica l’endarreriment id’immobilisme
Professionalització els modernistes creuen que ser artista es una professió digne. Lluiten per assolir el reconeixement social de la seva feina.
Els temes del modernisme
Els temes del modernismeels podem definir en 4.
El conflicte artista-societat: l'artista s'enfronta a la societat burgesa catalana, qui rebutjà les propostes de renovació i modernitat. Rebuig que reforçà la figura del'heroi modernista q tendeix a la lluita individual i a l'aïllament.
Nacionalisme: es continua potenciant el catalanisme, amb una visió progressista i de regeneració. La literatura modernista insisteix enels mites i llegendes populars com a reflex de l'ànima catalana.
Natura i paisatge: lleugera tendència romàntica. Es projecten en la natura i paisatge l'estat d'ànim del modernista, també lloenl’harmonia del cosmos. Simbolitzen elements de la natura com a conceptes abstractes del bé o del mal.
Actitud vitalista: d’inconformisme, la força de l’instin i la voluntat de lluita de l'individu esmanifesten sobretot en la poesia de Joan Maragall, influït per Nietzsche.
Noucentisme

Ideologia

El noucentisme representa la convergència entre política i cultura. Els intelectuals i artistes...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • novecentismo
  • Novecentismo
  • NOVECENTISMO
  • Novecento
  • EL NOVECENTISMO
  • Novecentismo
  • Esquema Para Realización Temas Literatura Pau: Modernismo Y 98; Novecentismo.
  • Novecentismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS