Monografia Argonautas del Pacífico occidental

Páginas: 3 (715 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013



1. Sobre l’autor i el mètode antropològic.


El llibre sobre el qual anem a tractar s’anomena ‘’Argonautas del Pacífico Occidental’’ escrit entre el 1914 i el 1920 pel professor iantropòleg Bronislaw Kasper Malinowski, va néixer a Cracòvia el 7 d’abril de 1884, va ser el que va recuperar a partir de la seva renovació metodològica basada en el treball de camp i el funcionalisme,consideració funcional de la Cultura. Va estudiar filosofia a la Universitat de Cracòvia i es va doctorar en matemàtiques i física, en acabar llegí el ‘’The Golden Bough’’ del James Frazer que el va portara anar a Anglaterra pel seu interès en l’antropologia social i acaba sent professor a la London School of Economics. El 1914 comença el seu viatge per Papua i viatjà tres vegades entre 1914 i 1920.2. Sobre l’exposició de dades.

El seu estudi es basa en una simple documentació sobre les tribus de Maliu i les illes Trobriands centrant-se en el sistema de comerç del Kula amb un mètodehipotètic-deductiu(Del particular al general.)La seua unitat d’estudi son les tribus d’aquestes illes i la seua unitat d’anàlisi es la regió de la Papua,Nova

Guinea. Aquesta obra redefineixl’Antropologia Social i dona a conèixer aquestes societats al món occidental a partir del Kula.
El Malinowski aplica un terme entremig entre un treball de camp i un informe científic ja que utilitza tecnicismes,topònims,localismes,etc. L’autor no empatitza molt amb les tribus en un nivell sentimental sinó que el que vol és obtenir informació mitjançant l’observació participant del Kula. L’autor opina sobreels seus costums i tradicions però no s’involucra massa.


3. Sobre la descripció etnogràfica.

La idea principal que hem extret de la lectura del llibre és el curiós sistema d’intercanvicomercial que els indígenes mantenen entre ells i les altres illes, el qual l’anomenen Kula. A partir de l’ anàlisis d’aquest sistema, en podem derivar la seva vida social, religiosa, econòmica......
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Los Argonautas Del Pacifico Occidental
  • Reseña de "Los argonautas del pacífico occidental"
  • Los Argonautas Del Pacifico Occidental
  • Kula-Los argonautas del pacífico occidental
  • Los argonautas del pacífico occidental
  • los Argonautas del Pacifico Occidental
  • Los Argonautas del Pacífico Occidental
  • Los argonautas del pacífico occidental

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS