Monte Rainier

Páginas: 2 (409 palabras) Publicado: 1 de febrero de 2015
Monte Rainier
1.Situació geogràfica
El Monte Rainier està situat a la serralada de les Cascades, més concretament al Comtat de Pierce, Washington. Es troba a uns 87 quilòmetres al sud-est de laciutat de Seattle.
2.Erupcions
El Monte Rainier no està apagat, ja que encara te activitat volcànica i podria entrar en erupció, tot i això és manté dormit des del 1882.
Destaquen les erupcionsvolcàniques de entre 1820 i 1854 i les de entre els anys 1858, 1870 1879 i 1882.
Període de retorn
El període de reton es d’uns 2.200 anys des de l’ultima erupció coneguda .
Riscos
El major risc noestà en la pròpia erupció volcànica, sinó en el que desencadenaria després, ja que provocaria un lahar. Es tracte d’una allau que conte fang, roques i aigua, i que pot arribar a viatjar a unavelocitat de entre uns 64 a uns 80 km/h i contenir uns 6 a 9 metres de fang. Una de les ciutats mes exposes és Orling, i s’hi el volca entres en erupció, el lahar destruiria la ciutat. Tot i això, lesciutats properes sempre estaran en perill, ja que es podria arribar a formar un lahar sense la necessitat de una erupció, degut a una forta allau de neu.
Hi ha estudis que daten de que fa milers d’anys vahaver-hi una forta erupció que va causar una de les inundacions degudes al lahar més grans de l’historia.
Sistemes de previsió, predicció i prevenció
Aquest volca, al igual que la majoria devolcans conté GPS i sismòmetres per captar els moviments del terra causats per el magma en moviment, però a més estan fen ús d’altres mètodes per mitjà de sensors introduïts als diferents rierols que contéel volca. Aquets sensors calculen la pressió de l’aigua i les substàncies que conté, a més de calcular la temperatura de l’aigua ,ja que han observat que aquesta es troba a uns 21 graus, i normalmentla temperatura de l’aigua en els rierols de les muntanyes es situa a uns 4,4 graus. Els científics creuen que aquets augments de temperatura significant que el volca esta començant a despertar....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monte rainier
  • Rainier
  • Montes
  • MONTE
  • Monte Del Estado
  • Montes
  • Monta a
  • monte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS