monzo

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 25 de mayo de 2014
Quim monzó
El perquè de tot plegat

Ed:quaderns crema



Joaquim Monzó i Gómez (Barcelona, 24 de març del 1952), conegut amb el nom de ploma Quim Monzó, és unescriptor català, autorde novel·les, contes i articles d'opinió, aquests últims en català i en castellà.

És fill de mare andalusa immigrada a Catalunya. Va estudiar disseny gràfica l'Escola Massana de Barcelona. Els seus inicisprofessionals van ser treballant en les arts gràfiques i, més tard, va ser dissenyador gràfic i guionista televisiu. Va començar a treballar en el món del periodisme a ladècada del 1970, ambcol·laboracions com a corresponsal de guerra i columnista, a la premsa periòdica.

Com a escriptor es va donar a conèixer el 1976, amb la novel·la L'udol del griso a les clavegueres, centrada en el Maig del68 francès, i el recull de contes Self-Service, escrit en col·laboració amb Biel Mesquida.

El perquè de tot plegat és una obra que reuneix trenta relats de l'escriptor QuimMonzó: L'honestedat, L'amor, Vida matrimonial, La submissió, El cicle menstrual, La inòpia, La fe, Pigmalió, La immolació, L'enteniment, El determini, L'admiració, ¿Per què les busques dels rellotges giren en el sentit de lesbusques dels rellotges?, La gelosia, Amb el cor a la mà, La inestabilitat, Sant Valentí, L'eufòria dels troians, Quarts d'una, L'afany de superació, El jurament hipocràtic, La micologia, El gripau, La belladorment, La monarquia, La fauna, La força de voluntat, La fisonomia, La divina providència i El conte. Va ser publicada l'any 1993 a Quaderns Crema.


El lllibre anomenat “el perquè de tot plegat”es un libre amb diferents histories curtes que no tenen cap tipus de relació .els personatges son en cada historia totalmen diferents no hi ha personatges principals.

Está escrit en un llenguatjecoloquial per a un publi Jove , ya que moltes paraules y expresións fan referencia a un ambit de gent molt Jove

Els efectes que dona el llibre és que és un llibre divertit que entreté...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monze
  • Monze
  • Monze
  • Monze
  • Quim Monzó
  • Quim Monzó
  • Manual monza
  • Quim Monzó

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS