Motivación Y Emoción

Páginas: 11 (2667 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
Part I



El 12 de gener de 2010 un terrible terratrèmol de 7 graus d’intensitat va assolar Haití, el país més pobre d’Amèrica Llatina. La magnitud dels sisme va ser tal que aquest va ser perceptible a alguns països propers com Cuba o la República Dominicana, provocant fins i tot evacuacions preventives. La destrucció i les morts que va causar (prop de 200.000) fan que aquests fets siguinconsiderats un dels pitjors desastres humanitaris dels darrers temps arreu del món. Actualment el país està immers en la seva reconstrucció, en gran part gràcies a l’ajuda internacional.



a) Segons la teoria de la piràmide d’Abraham Maslow, reflexiona sobre quins efectes va poder tenir (a nivell dels supervivents a la catàstrofe) aquest episodi sobre la jerarquia de necessitats.

Segons lateoria de la piràmide d’Abraham Maslow les necessitats s’estructuren en aquests diferents nivells:

( Fisiològiques: aquestes es refereixen a la necessitat d’aliments, aigua, i benestar físic i material, per tant, podem dir que els supervivents de la catàstrofe varen passar gana, set i son (ja que les cases varen quedar destrossades i per tant, no gaudien d’un refugi on poder descansar),així, el fet de no gaudir d’un refugi també implica una mala regulació de la temperatura corporal, fet que pot comportar patir algunes malalties.

( Seguretat: en aquest apartat podríem incloure que els supervivents varen patir dolor, inseguretat (ja que no gaudien d’un lloc on sentir-se còmodes i segurs), perill, solitud i per últim, inestabilitat entre l’entorn i el medi social simbòlic.( Afiliació: la paraula clau d’aquest apartat que defineix com es sentien els supervivents es la desesperació, causada per la mort de familiars, amics, etc., produint un trencament dels diferents grups socials als que pertanyien.

( Autoestima: la catàstrofe va causar una baixa autoestima entre els supervivents, fet que pot desembocar en depressions.

( Autorealització: lasituació en que es va quedar el país desprès de la catàstrofe fa molt difícil que els supervivents puguin arribar a ser allò que pretenien anteriorment o seguir els projectes que tenien en ment, ja que el seu objectiu passa a ser la supervivència i la recuperació del seu país. Aquest fet pot provocar impotència per no arribar a ser allò que estava en els seus plans.



b) Quines implicacionscreus que, a nivell general, van poder haver provocat aquests fets en la motivació primària dels Haitians? I en la motivació secundària? Raona a teva resposta.

Motivacions primàries

En el cas dels supervivents de la catàstrofe trobarem una retroalimentació o feedback positiu, així, els mecanismes homeostàtics incitarien malestar o tensió degut a la falta d’aliment i beguda.

( Gana:els supervivents d’aquesta catàstrofe només sobreviuen amb els aliments rebuts de l’ajuda internacional i no són suficients, per tant, la majoria d’Haitians no gaudeixen d’un funcionament òptim del organisme ni del seu manteniment. Això comporta malestar i tensió.

( Set: al igual que la gana, la set es un motiu primari homeostàtic, i per tal de gaudir d’un funcionament òptim de l’organismeels nivells d’aigua corporal han de romandre en uns nivells estables.

En un país ja de per si pobre, i a més, destrossat per un terratrèmol, es molt difícil trobar aigua potable. L’estat de desesperació provocat per la set pot provocar que els Haitians beguin aigua no potable, mitjançant la qual poden agafar diverses malalties molt greus i inclòs arribar a la mort.

( Adaptacióambiental: els supervivents de la catàstrofe hauran d’aprendre a sobreviure en un entorn completament nou, ja que com a conseqüència del terratrèmol totes les edificacions varen quedar destruïdes. S’hauran de buscar doncs, noves estimulacions ambientals que els ajudin a adaptar-se al nou medi en el que es troben i poder recrear les seves vides tal com eren anteriorment (tenir el lloc on poder descansar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Motivacion y emocion
  • motivacion y emocion
  • MOTIVACION Y EMOCION
  • emocion y motivacion
  • La motivacion y mis emociones
  • Motivación y emoción
  • Motivación y emoción.
  • motivacion y emocion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS