Motors Térmics

Páginas: 3 (583 palabras) Publicado: 13 de junio de 2012
[pic]





























Sergio Robles, 3A

Què és un motor tèrmic?

Un motor tèrmic és una màquina tèrmica motora, és a dir, una màquina tèrmica de motor.En definitiva, és una mica de motor i de temperatura,en la qual l'energia del fluid que travessa la màquina disminueix, obtenint energia mecànica. Transforma energia tèrmica en treball mecànic permitjà de l'aprofitament del gradient de temperatura entre una font de calor i un embornal de calor. La calor es transfereix de la font a l'embornal i, durant aquest procés, una mica de la calor esconverteix en treball per mitjà de l'aprofitament de les propietats d'un fluid de treball, normalment un gas o un líquid.



[pic]





Eficiència dels motors tèrmics

L'eficiència de diversosmotors tèrmics proposats o usats avui en dia oscil·la entre el 3% (97% de calor desaprofitat) per als sistemes de conversió d'energia tèrmica de l'oceà, el 25% per a la major part dels motorsd'automòbils, el 35 % per a una planta generadora de carbó supercrític, i el 60% per a una turbina de gas de cicle combinat amb refredament de vapor.



Classificació dels motors tèrmics

Combustióinterna: Un motor de combustió interna és un tipus de màquina que obté energia mecànica directament de l'energia química produïda per un combustible que crema dins d'una cambra de combustió. Hi hadiferents tipus:

▪ El motor cíclic Otto, el seu nom prové del seu inventor, Nikolaus Otto, és el motor convencional de gasolina que s'utilitza a l'automoció i l'aeronàutica.
▪ El motor dièsel, anomenataixí en honor del seu inventor, Rudolf Diesel, funciona amb un principi diferent i sol consumir gas-oil. S'utilitza a camions, autobusos i automòbils.
[pic]
Combustió externa: Un motor de combustióexterna és una màquina que realitza una conversió d’energia calorífica en energia mecànica mitjançant un procés de combustió que es realitza fora de la màquina, generalment per escalfar aigua que,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Motors Tèrmics
  • motors
  • motors
  • motors
  • Motors
  • fairview motors
  • General motors
  • Tesla Motors

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS