Narrativa De Postguerra

Páginas: 3 (683 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2012
L’any 1939 va finalitzar la guerra civil . Aço va significar tornar al punt zero del cami iniciat per la nostra literatura. La llengua i la cultura catalana i valenciana , pertanyent al bandol delsvençut intentaren ser esborrades i dominades . El primer pas fou la prohibicio del us a nivell oficial , pero tambe a nivell literari , es a dir , es va prohibir publicar llibres en catala . La opiniode franco era clara . Declaraba
España se organiz en un amplio concepto totalitario por medio de instituciones nacionales que aseguran su totalidad , su unidad y su continuidad . El caracter dde adaregion sera respetado pero sin prejuicio para la unidad nacional qye la queremos absoluta con una sola lengua , el castellano i una sola personalidad , la española .
Els 36 anys transcorreguts finsa la seua mort estan marcats per tres estapes .durant aquestes molst dels intel.lectuals que ja havien iniciat la seua obra van haver de emprendre cami cap a frança o america del sud , altresemmudiren en el anomenat exili interior i ja nopublicaren mes obres ,. Finalment uns quants canviaben de llengua per a publicar . La represa de la narrativa catalana s’inicia sobretot gracies a un fethistoric mundiel , la fi de la segona guerra mundial al any 1947 i es ahi quan comença la etapa de postguerra .
NARRATIVA A LA POSTGUERRA
L'any 1939,amb l'acabament de la Guerra Civil ,la llengua i lacultura catalana , pertanyent al bàndol dels vençuts ,intentaren ser esborrades i dominades ;el primer pas per aconseguir aquesta fita fou la prohibició del us del català a nivell oficial ,però també anivell literari ,és a dir ,és prohibí a les editorials que publiquessin llibres en català . Molts dels intel·lectuals que ja havien iniciat llur obra ,o els qui se sentien identificats amb la culturacatalana ,es veien obligats a emprendre camí cap a França o Amèrica del Sud ;altres emmudiren i ja no publicaven cap mes obra i ,finalment ,uns quants canviaven de llengua per poder publicar.
Entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Narrativa española de postguerra
  • Narrativa Catalana A La Postguerra
  • Narrativa Postguerra
  • Postguerra
  • Postguerra
  • Postguerra
  • Postguerra
  • la Postguerra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS