Natació adaptada

Páginas: 2 (401 palabras) Publicado: 29 de enero de 2014
NATACIÓ PER A PARALÍTICS CEREBRALS

Descripció/historia: La FECPC (federació esportiva catalana paralítics cerebrals) va ser creada al l’any 1990 con a agrupació esportiva amb la col·laboracióde les persones amb paràlisi cerebral. A l’any 2000 es van organitzar els primers Campionats d’Espanya de Natació Barcelona.
Practicar natació millora la mobilitat i capacitat física de lespersones amb paràlisi cerebral.
Regles bàsiques/modalitats:
Els estils/modalitats són:
Crol, també anomenat estil lliure: La sortida és fa amb un salt des del bloc/trampolí. En aquest l’estil elnedador pot triar quin estil utilitzar menys en relleus o individuals que ha de fer crol o anar submergit però al menys un cop en el viratge/cursa a de treure alguna part del seu cos.
Braça: Lasortida és produeix amb un salt des del bloc/trampolí. És permès que els nedadors facin un sol moviment característic de papallona. Després de cada viratge han de tocar la paret les dues manssimultàniament.
Papallona: en un principi era una variant de braça, però al final va ser acceptada con estil: La sortida és fa amb un salt des del salt/trampolí. Des de la primera braçada el cos s’ha demantenir per sobre el pit. El moviment de cames i braços amunt i avall han de ser simultanis.
Esquena: La sortida és fa des de l’aigua després del segon xiulet. Quan el nedador fa el gir alguna partdel seu cos ha de tocar la paret.
Els tipus de proves són:
Individual: En aquesta prova el nedador ha de cobrir els quatre estils, papallona, esquena, braça i estil lliure, en aquest ordre.Relleus: En aquesta prova els nedadors han de cobrir els quatre estils, esquena, braça, papallona i estil lliure, en aquest ordre. La sortida és fa des de l’aigua, després del segon xiulet.http://www.youtube.com/watch?v=u3o_LJ_utqs Aquest és una entrevista a Sara Carracelas.
Webiografía:
http://www.fecpc.cat/index.php/home Pàgina de la federació esportiva catalana paràlisi cerebral....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Natacio
  • La natació
  • La Nataci N
  • Adaptaciones
  • Adaptaciones
  • Adaptar
  • Adaptaciones
  • Las adaptaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS