Naturalesa Social, individu i societat

Páginas: 7 (1580 palabras) Publicado: 19 de enero de 2015
1. Naturalesa social

1- Podem dir de manera general que en les persones dominen espontàniament les tendències destructives o més aviat les cooperatives?

“Ser humà és inevitamblement ser humà en societat”,
Aquesta frase defineix que l’ésser humà té present aquest lligam amb la societat a la que pertany desde el principi de la seva pròpia existència. Qualsevol intent de separar naturalesahumana i societat acaba sent, doncs, una ficció, és a dir un fet irreal o poc rellevant.
Per tant, opino, i fent servir com a exemple la fotografia que se situa sota el text, que les persones solem ser més espontanis en tendències de cooperació.

2- La societat en què vivim extreu el millor de nosaltres o és en bona part responsable dels nostres enfrontaments?

“l’organització política i lesseves normes, que són les que nosaltres decidim tot sovint fruit del pacte entre persones, va generar conseqüències imprevistes i en cert sentit es va girar contra els seus fundadors”, aquesta cita del text, explica que la societat montada amb les lleis creades pels Sofistes, va crear un conflicte, el qual, es va solucionar amb la aparició del iusnaturalisme, però, anteriorment, la segonageneració descendent dels creadors del conflicte, va haver se suggerir que les lleis pactades només serien justes si respectaven els elements suposadament naturals. La conseqüència llavors, fou el desenvolupament del iusnaturalisme (el recurs a la naturalesa humana som a legitimació de la llei).
Opino per tant, que la societat que està fora del iusnaturalisme és una societat creadora de enfrontaments.Actualment, les lleis dificulten molts fets els quals haurien de ser afectuats i tramitats d’una manera més objectiva.










1.2 El contracte social

1- Exposa amb les teves paraules les idees dels dos textos, tot remarcant allò que tenen en comú.
T. HOBBES : LEVIATAN:
Hobbes, explica l’acord que fa una persona per tal de ser representada per un grup. Aquest individu ha depactar l’abandó al dret de governar-se a sí mateix, sempre i quan tothom ho fagi, i així, passin tots a ser dirigits per una multitud unida amb els mateixos drets i objectius. La república.
J.LOCKE : SEGON ASSAIS SOBRE EL GOVERN CIVIL:
Locke, explica que la creació d’una comunitat d’aquest tipus, és a dir, d’una comunitat dirigida per la llei natural i racional, en la que cada individu abandona eldret a dirigir-se a sí mateix per formar part d’un grup que atès al pacte fa el mateix i es governa en pluralitat, té la conseqüència de que les decisions preses, a vegades només constitueixen o provenen de la majoria, i no de la totalitat, però són acceptades gràcies a la llei natural i racional, la qual exposa que compta amb el poder d’aquesta totalitat.
Per tant, determina dient que cada homeque s’uneix a un govern, es posa en si mateix sota obligació i s’ha de sotmetre a la determinació de la majoria, tot i que personalment no hi estigui d’acord.
EN COMÚ: els dos opinen que aquesta unió es basa en l’abandó del dret a autogovernar-se, i que passen a ser governats per una multitud unida.
Hobbes, explica sobretot la finalitat o les bases de la república, tot dient que sempre i quan lesdecisions siguin acceptades no hi haura polèmica.
Locke, explica que desde el seu punt de vista, tota persona que s’uneixi a una multitud governada sota les mateixes condicions, té l’obligació de sotmetre’s a les decisions preses per la majoria, i no sempre per la totalitat.







2- Al text de Hobbes apareix l’expressió « abandono el dret a governar-me a mi mateix ». Quina mena degovern creus que s’està legitimant mitjançant aquest acord?

Aquesta frase, fa referència al pensament de Hobbes sobre la república. Per tant, en aquesta cita, es legitimitza la república.

3- Quina és la diferència fonamental que introdueix la idea de pacte de Locke en relació a la prèvia de Hobbes?

Hobbes, veu la república com a l’abandó del dret a governar-se individualment per passar a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El medi i la societat
  • Biotecnología i societat
  • Espai i societat Sudamerica
  • Llengua, Cultura I Societat
  • Tecnologia I Societat
  • El medi i la societat
  • El individuo social
  • Naturalesa social del ser humano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS