nau voyager

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013

Els antiàcids per a l’estómac

Les cèl·lules de la mucosa gàstrica secreten àcid clorhídric (ClH) a l’estómac durant la digestió. Aquets àcid ajuda a fragmentar les proteïnes, activa altresenzims que participen en la digestió i elimina els bacteris que s’ha digerit amb els aliments. L’organisme disposa de diversos mètodes per protegir l’epiteli gàstric de l’acció corrosiva d’aquest potentàcid, com l’existència d’un capa gruixuda de mucosa i l’alliberació de diversos ions que el neutralitzen.
Per un excés de clorhídric durant la digestió o alteracions a la mucosa protectora provoquenindigestió i símptomes de cremor d’estómac, reflux gàstric o dolor abdominal. Els principis actius dels antiàcids tenen una acció neutralitzant de l’àcid.

Al mercat podem trobar bàsicament dostipus d’antiàcids:
- tipus I, que contenen carbonat de calci i carbonat de magnesi; reaccionen am l’àcid clorhídric de l’estomac i formen dues sals, aigua i CO2
- tipus II, amb hidròxid d’alumini ihidròxid de magnesi; reaccionen amb el clorhídric i només es descomponen en dues sals i aigua.

Qüestions:
1.- Relaciona les següents reaccions de neutralització de l’àcid clorhídric am el tipuscorresponen. Ajusta les reaccions que calgui:

Al (OH )3 + 3 HCl  Al Cl3 + 3 H2O

Ca CO3 + HCl  Ca Cl2 + CO2 + H2O Tipus I

Mg (OH )2 + HCl  MgCl2 + H2O Tipus IIMgCO3 + 2 HCl  MgCl2 + CO2 + H2O

2.- Dos productes comercials diferents d’antiàcids del tipus II contenen in 13% i un 21% de carbonat de magnesi respectivament. Calcula, per acada producte comercial, quina quantitat d’àcid es neutralitza amb un comprimit de 4 g.

3.- Per mesurar la velocitat de neutralització posem un sobre d’un dels antiàcids en un vas de precipitats amb40 cc de HCl diluït. Determinem la massa del conjunt cada minut i obtenim les dades que figuren a la taula següent:

Massa (g)
82
79
77.8
77.3
77
77
Temps (min)
0
1
2
3
4
5

a)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Voyager
  • voyager
  • Voyager
  • Voyager 1
  • Voyager 1
  • mon voyage
  • los nauas
  • Voyage

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS