Neill Y Sumerhill

Páginas: 4 (904 palabras) Publicado: 25 de enero de 2013
Alexander S. Neill.
Introducció.
Neill va nàixer a Escòcia al 1883. A 1923 instal·la una comunitat de “nins problemàtics” anomenada Summerhill, que va haver de canviar de lloc a causa debombardejos, la va dur a Leiston; allà va dirigir l'escola fins a la data de la seva mort (1973) i després la dirigeix la seva filla Zöe.
Quant al context històric, Neill es trobà amb la Primera GuerraMundial (1914) i més tard també amb la Segona Guerra mundial (1939). La filosofia del moment es centrava en aportacions de Rousseau, idees anarquistes i teories freudo-marxistes. La corrent pedagògica queva seguir va ser la Corrent Antiautoritària. Les seves obres més importants són: Fills en llibertat, Parlant sobre Summerhill...

Idees principals.
a)Antiautoritarisme. (Línia 7 – Des de “Lalibertad”, fins a “... y aquí volvemos a la educación”) + (Tres darreres línies del text – Des de “Antes que nada”, fins al final).
b)Summerhill. (Línia 24 – Des de “El niño debería...”, fins a “...siasí lo deseaban”).
c)Individualisme. (Línia 52 + Línia 54 – Des de “Es necesario”, fins a “psicología de cada niño”).

Comentari.
Amb la idea d'antiautoritarisme, es defensa la llibertat com acondició per l'educació; aquesta corrent està totalment en contra de qualsevol tipus d'autoritat. Es parteix de la idea de què ningú té dret a governar sobre un altre i tampoc s'hauria de complir ladisciplina que ve donada des de dalt. Així que, es dóna tota llibertat sempre que no es sobrepassi per damunt de la llibertat dels altres. Amb aquesta idea es fomenta la igualtat entre adults i nins,és a dir, no importa la edat d'un i d'altre, ni tampoc un té més privilegi que un altre. Per tal d'arribar a aquesta educació s'ha de tractar a l'alumne amb calidesa, tendresa. L'alumnat no està obligata estudiar, si els interessa estudiar, ho faran per ells mateixos, és a dir, per pròpia naturalesa.

Summerhill és una escola que va ser creada al 1924 per Neill, era interna per a nins. Aquella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SUMERHILL
  • Sumerhill
  • Sumerhill
  • Neill
  • Neill
  • Neill
  • Neill
  • Neill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS