Nen, a dormir

Páginas: 10 (2500 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2012
Lectura del llibre “Nen a Dormir”1. Introducció i breu resum de presentación dels temes tractats al llibre
Aquest llibre va dirigit als pares que tenen fills nadons que no dormen d'una manera adequada, la qual cosa provoca que de forma frequent no puguin descansar durant les nits. El Dr. Eduard Estivil amb el seu llibre ens aconsella i ens explica com podem solucionar els problemes del son enels infants.
Ens explica les consequencies que el mal son pot causar en els nens petits, entre les quals es destaquen les seguents: plor fàcil, irritabilitat, mal humor, falta d'atenció, dependència de qui els cuida i possibles problemes de creixement; els nens en edat escolar, poden tenir fracàs escolar, inseguretat, timidesa i mal caràcter; en els pares pot passar que tinguin inseguretat,sentiments de culpa, frustració davant la situació, sensació d'impotència i cansament, etc gracies a la guia i a les indicacions podem evitar tots aquests contratemps.
Si un nen no dorm bé pot tenir seqüeles en la seva actitud vital. Si un nadó es desperta molt a la nit impedeix que descansi tot el que li fa falta. És important no buscar la causa per la qual el nen plora, senzillament voldra dir,que encara no ha après l'hàbit de dormir.
Tambe ens diu que no es necesari satisfer tots els capricis del nen i que no se l'ha de dormir per mitja de cançons, gronxant-lo al bressol,gronxant-lo al coll, agafant-li la mà, passejant-lo amb cotxet, tocant-lo, ficant-lo al nostre llit, etc, ja que en qualsevol cas, el més convenient és que s'adormi amb materials que puguin estar tota la nit amb ell,que s'acostumi a estar a les fosques i als sorolls durant el dia.
Un altre tema que tracta son els diversos problemes en el son: el somnambulisme, els terrors nocturns, els malsons, el bruixin-me (fer grinyolar les dents), la somnilòquia (parlar dormint) i els moviments automàtics d'autogronxament,
D'altre banda, tambe trobem cartes sobre com han viscut altres pares aquesta situacio.

2. Dequina manera afecta al nen i a la familia la falta de son?
En lactants i nens petits:
Plor fàcil.
Irritabilitat, mal humor.
Falta d’atenció.
Dependència de qui els cuida.
Possibles problemes de creixement.
Les conseqüencies del son en lactants i nens petits impedeix que descansi tot el que cal, per tant provoca la inquietut ja que en lloc d’apaivagar-la, l’excita. Això ensporta cap als plors sovints i es posi de mal humor amb molta facilitat, falta d’atenció i, per culpa d’això, dependrà excesivament de les persones que en tenen cura.
A més a més, un nen estressat no té les mateixes defenses que un altre que descansa adeqüadament. L’hormona de creixement se segrega sobre tot les primeres hores després d’haver iniciat el son, per tant, si la son es distorsionada lasecreció de l’hormona es pot veure alterada i pot perjudicar al seu creixement.
En nens en edat escolar:
Fracàs escolar
Inseguretat
Timidesa
Mal carácter
La falta de son en infants a llarg termini pot provocar timidesa i inseguretat en l’infant, amb dificultats per relacionar-se amb els altres pel mal caràcter i pot provocar el fracàs escolar.
En els pares:
InseguretatSentiments de culpa
Mutues acusacions
Frustració davant la situació
Sensació d’impotència i fracàs
Cansament

Els pares, amb la falta de son d’un infant viuen amb una tensió insoportable, ja que en 2 anys no han dormit mai d’una sola tirada. Hi ha moments en que es culpan l’un a l’altre ( per malcriarla…) hi han d’altres que tenen un sentiment d’odi cap els seus fills i es sentenfrustrats ( “ si ho arribo a saber no tinc fills”) i acte seguit tenen un sentiment de culpabilitat per haber pensat aquestes coses i es senten impotents i fracassats.

3. Explica els passos a seguir sobre com reeducar l’habilitat del son.
L’insomni per hàbits incorrectes és el transtorn més freqüent i es caracteritza per:
Dificultat perqué el nen s’adormi tot sol.
Freqüents...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nenas
  • Nena
  • LA NENA
  • nenas
  • Nene
  • nene
  • nene
  • Nene

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS