Nietzsche

Páginas: 2 (444 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
Friedrich Nietzsche va néixer el 15 d’octubre de 1844 a Röcken Alemanya. Fill d’un clergue luterà, va perdre al seu pare als 5 anys, va créixer, per tant, envoltat de dones, la seva avia, la sevamare i la seva germana. Va ser un nen model i un alumne dòcil.
Va estudiar a la Universitat de Bonn i després a la de Leipzig. El seu entusiasme per la filologia clàssica el va portar a renunciar a laseva vocació inicial, fer-se pastor de l’església.
Als 24 anys va ser nomenat professor de filologia a la universitat de Basilea, Nietzsche va ser nomenat doctor sense haver fet la tesis de doctorat,perquè ja se’l considerava un geni, es tracta d’un cas únic a la llarga història de la universitat alemanya.
Durant 10 anys (1869-1879) dividirà la seva activitat entre la seva tasca docent a launiversitat i la redacció de les seves obres.
Podem distingir tres períodes en el pensament de Nietzsche:
 Període Romàntic (1871-1877)
Influenciat per la filosofia i la filologia grega presocràtica,per Shopenhauer (el món com a Voluntat i Representació)1 i per Wagner i la seva “musica del futur”2. Aquest primer període es caracteritza per la crítica a la filosofia socràtico-platònica, portadoradels valors decadents, va escriure “El nacimiento de la tragedia” i “Consideraciones intempestivas”.
 Període Il·lustrat (1878-1882)
Influenciat per Voltaire i els il·lustrats francesos. Critica lametafísica,la religió, l’art i la moral.
Les obres principals d’aquest període son: “Humano, demasiado humano”, “La Gaia Ciencia”, “Aurora”.
En 1789, Nietzsche es va veure obligat a renunciar a laseva plaça a la Universitat de Basilea a causa de la seva malaltia continua, quan estudiava a Leipzig va contraure la sífilis, incurable a l’època. Li van oferir una petita pensió i Nietzsche vacomençar 10 anys de vida errant pel nord d’Itàlia i Suiza.
 Període crític (1883-1888)
Desenvolupa les seves idees més originals, el Superhome, la Mort de Déu, la Voluntat de Poder i l’Etern retorn....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche
  • Nietzsche

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS