Normes De Qualitat Alimentària

Páginas: 4 (912 palabras) Publicado: 14 de junio de 2012
NORMA DANESA DS 3027 E
Una dels avantatges més importants d’aquesta norma, és que es pot aplicar a tots els sectors de la indústria alimentària, això inclou també distribuïdors, subministradorsd’envasos i altres accessoris d’us alimentari,... Gràcies a això, i a que és de fàcil integració amb la norma ISO 9000, la norma danesa té un abast general dins el camp de la indústria alimentària anivell europeu; i ha servit de suport per al desenvolupament de la norma ISO 22000:2005. Cal destacar també que és una norma certificable i per tant, aporta un valor afegit important a les empreses que latenen implantada.
Per contra destacaria que els requisits de gestió exigits per la norma són mínims, de manera que hi ha altres normes que especifiquen molt millor aquests requisits, i que depenentde la complexitat de l’organització de l’empresa, és molt important tenir-los ben definits.
Crec que aquesta norma seria adequada a una empresa subministradora d’envasos plàstics per a menjarspreparats, amb una organització relativament senzilla i amb poques línies de producció. Tot i això seria aplicable a qualsevol altre tipus d’empresa alimentària ja que es pot complementar amb qualsevolde les altres normes existents.

BRC
Referent a aquesta norma, cal destacar l’existència d’un bloc dedicat íntegrament a la gestió de la qualitat, en contraposició a l’anterior. Aquests requisitsde gestió estan basats en la norma ISO 9000 de manera que són de més fàcil integració en el treball diari de l’organització, ja que aquesta és una norma àmpliament distribuïda i coneguda. Un altreavantatge de la norma BRC seria que es detallen molt bé els requisits referents a entorn de l’empresa, control del producte i dels processos i els referents al personal, donant així, una pauta fàcil deseguir i implantar. En aquest mateix sentit cal remarcar que també consta d’una llista explícita de requeriments referents a BPM i BPD.
En quant a desavantatges, destacaria en primer lloc, que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Normas Alimentarias
  • Qualitat
  • Normas Iso 120, 028,025,016 en la industria alimentaria.
  • Norma Mundial De Seguridad Alimentaria
  • Normas de seguridad en industria alimentaria
  • Comparacion de Normas de Inocuidad Alimentaria
  • Normas De Seguridad En Industria Alimentaria
  • Gurus de la Qualitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS