notari riera - mirall trencat

Páginas: 2 (334 palabras) Publicado: 25 de abril de 2013
NOTARI RIERA

Amadeu Riera és un personatje que primer passa una mica desaparcebut en comparació al paper important que més tard té. És el notaria de Salvador Valldaura,un dels millors de tota Barcelona en la seva professió i està casat amb Constància. En Fontanills és el primer que li esmenta aquesta persona a Teresa Goday, se l’esmentaper primer cop a la compra de la finca de Sant Gervasi. Teresa el coneix per primer cop quan el seu marit, Salvador Valldaura, vol vendre la finca de Vilafranca als Bergadà,ella vol que ajudi a convèncer el seu marit que no la vengui. El seu símbol principal és la rosa, la que té a la taula del seu despatx, vol deixar veure que és un homeapassionat, que té il·lusió i passió per viure, un fet que ho demostra és que tot hi ell estant casat i Teresa també estan casada mantenen una relació. Més tard SalvadorValldaura mor, era un dels únics que potser coneixia de l’afer amorós entre el notari i Teresa, i el mateix notari li llegeig a la seva dona i la seva filla el seu testament.Constància, la dona del notari, també mor més endevant i abans de la seva mort deixa veure sospites de la relació del seu marit.
Apart de la relació amb la Teresa, Amadeu Rieraexerceix un paper important a la novel·la, fa acte de el que ell viu i sent entre els personatjes ja que éll és notari, fa acte de propietats i béns, perè també del pas deltemps dins del llibre.
El notari va envellint, sobretot fisicament, amb la pèrdua de part del seu cabell i psicològicament també, se sent d’un altre temps i és mésdesconfiat, però encara té bons records amb la Teresa, sent un cirerer del jardí dels seus veins que li fa recordar i va un últim cop a la torre per recordar-ho tot un altre cop.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS