Noticia Cmc

Páginas: 3 (570 palabras) Publicado: 8 de abril de 2015
Les Comunitats de Regants de l'Ebre s'oposaran a enviar aigua a Barcelona
Les Comunitats de Regants de la Dreta i l'Esquerra de l'Ebre emprendran accions per evitar l'enviament en vaixell d'aiguadels pous de Tarragona a l'àrea metropolitana de Barcelona, ​​proposat per l'Ajuntament de Tarragona.
Segons el president de la Comunitat de Regants de l'Esquerra de l'Ebre, Lluís Pegueroles, escometrà "un greuge" cap a les Terres de l'Ebre si Tarragona envia la seva aigua a Barcelona mentre segueix usant la del minitransvasament de l'Ebre.
De concretar-se la proposta de l'alcaldia de Tarragona desubministrar a Barcelona aigua dels pous de la ciutat mentre duri el decret de sequera, Pegueroles sosté que suposaria un "Greuge cap al territori" de l'Ebre.
Pegueroles ha avançat que ha acordat avuiamb el president de la Comunitat de Regants de la Dreta, Manel Masià, "abordar conjuntament" aquesta qüestió. "No admetrem cap interconnexió de xarxes en vaixell, helicòpter o el que sigui aprofitantla recuperació dels aqüífers de Tarragona gràcies a l'aigua de l'Ebre", ha afirmat.
Des de principis dels noranta funciona l'anomenat "minitravase", amb el qual Tarragona rep quatre metres cúbicsper segon d'aigua de l'Ebre procedent dels canals de les Comunitats de Regants de la Dreta i de l'Esquerra de l'Ebre.
Pegueroles ha afegit que les comunitats de regants estan disposades "a defensar oncalgui i per la via pacífica" els interessos dels pagesos de l'Ebre i ha explicat que ara s'han començat a analitzar les accions legals que es poden emprendre per oposar-se a la proposta del governmunicipal de Tarragona.
El ple de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar el passat dia 25 amb els vots a favor de l'equip de govern (PSC-ERC) i la negativa de l'oposició (CiU-PP) una proposta d'alcaldiaperquè cinc pous de la ciutat subministrin aigua, a través de vaixells, a l'àrea metropolitana de Barcelona mentre duri el decret de sequera.
EL PAÍS
28 DE FEBRER DE2008






El Govern autoritza...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Noticia Cmc
  • CMC noticias
  • Noticia CMC
  • Analisis de una noticia para CMC
  • Noticia CMC
  • Cmc noticia
  • Noticias Cmc
  • Noticias cmc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS