Nous formats publicitaris

Páginas: 6 (1326 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2011
NOUS FORMATS PUBLICITARIS
El nou format publicitari que s’està desenvolupant actualment i que he escollit per analitzar, és el que s’anomena el bluetooth marketing o marketing de proximitat i molt relacionat amb aquest, els codis BIDI (bidimensionals o 2D). Aquest tipus de publicitat està molt vinculada a l’auge de la venta de telèfons mòbils smartphones, que són els anomenats telèfonsintel·ligents que compleixen amb la funció de mòbil, però alhora incorporen com un ordinador que permet instal·lar aplicacions i que té organitzador personal entre altres característiques. Un dels avantatges d’aquests telèfons és que tenen receptor bluetooth, que és l’eina necessària per al marketing de proximitat. Aquest format es tracta de la recepció de missatges promocionals (que poden ser en formattext, imatge, so o vídeo) a través de bluetooth. El funcionament d’aquest sistema és senzill: l’anunciant col·loca un dispositiu (punt d’accés) que emet missatges publicitaris en un radi de fins a 100m. Aquest dispositiu, connecta amb els mòbils que tenen bluetooth actiu i que es troben dins la zona d’alcans. En aquest moment, l’usuari del telèfon rep un missatge que pot acceptar (i per tant,descarregar el contingut publicitari) o rebutjar-lo.
Aquest és un sistema molt efectiu i que s’està utilitzant cada vegada més ja que té un cost molt baix per part de l’anunciant, que només ha de comprar el dispositiu emissor perquè un cop instal·lat, emetre missatges és gratuït. A més, la transferència d’arxius mitjançant aquest sistema és bastant ràpida i no necessita fer ús d’Internet. Un altreavantatge del funcionament d’aquest format és que l’anunciant, pot mesurar l’impacte de la campanya a temps real, ja que el dispositiu detecta quantes persones han acceptat rebre la publicitat.
Hi ha una sèrie de factors que expliquen l’expansió d’aquest sistema. En primer lloc, i com ja s’ha comentat anteriorment, ha crescut el nombre d’usuaris de mòbils a Espanya (increment del 27% interanual),que es converteix en el segon país europeu per penetració darrere Itàlia. El consum de mòbils smartphones ha deixat de ser un article de luxe per a professionals i ha passat a ser més assequible i ser vist com un ordinador de mà que podem transportar fàcilment amb nosaltres. En segon lloc, cal tenir en compte que el mòbil és un dels mitjans amb l’índex d’implantació més alts, i per tant, és unsistema que té capacitat per arribar a un públic molt ampli. Per últim, es tracta d’un mètode de publicitat acceptada o permesa per el receptor, ja que és l’usuari qui escull rebre o no el missatge. Així doncs, és una publicitat no intrusiva que, a part de ser acceptada pel públic, permet en alguns casos captar dades sobre els gustos i les preferències del consumidor i per tant, perfilar en certamesura el públic objectiu del missatge. A partir d’aquest primer contacte amb l’usuari, l’anunciant pot dur a terme la fidelització del client i generar vincles de confiança amb aquest que permetran a l’empresa emmagatzemar informació d’una riquesa cada vegada major.
Encara que tingui molts avantatges, el marketing de proximitat també té alguns inconvenients. El més important d’ells és que l’usuariha de tenir activada l’eina bluetooth per tal de que el missatge li arribi. La majoria dels usuaris no tenen l’aplicació activada per raons de seguretat; per conservar millor la bateria o bé la tenen activada però sense ser visible per l’emissor. Per solventar aquest problema, moltes campanyes d’aquest tipus van acompanyades de cartells o panells informatius en què s’anuncia que a la zona enconcret s’emet publicitat via bluetooth.
Algunes de les empreses que han experimentat exitosament amb aquest tipus de campanyes són McDonald’s, Coca-Cola, Nike, Pepsi, Nokia, Seat, Samsung o Disney entre molts altres. Un bon exemple d’èxit és la campanya que va dur a terme Microsoft l’any 2007 a carrers de Madrid i Barcelona per a donar a conèixer el seu sistema operatiu per a mòbils, el Windows...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • nous formats televisius
  • Nouse
  • nouse
  • Nouse
  • El Nous
  • Sigma Formats
  • Formats de pel·lícula
  • Possessive nous

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS