Novetats En El Disseny I Gestió Dels Sistemes De Transports

Páginas: 4 (923 palabras) Publicado: 4 de enero de 2013
ANÀLISI DE L’OBRA

LA LLIBERTAT GUIANT EL POBLE

QUI?

La Llibertat guiant el poble és la primera obra, deixant de banda Goya, de la pintura moderna amb un caràcter marcadament polític. El seuautor, Delacroix, fou el màxim representant del romanticisme pictòric francès i probablement de l’europeu. La passió que es desprèn dels seus quadres, la vitalitat desbordant i la vivacitat cromàticano deixen ningú indiferent.

QUAN?

Aquesta obra fou pintada l’any 1830, any en que França va patir tres jornades revolucionaries. El rei Carles X de França havia suprimit el parlament per decreti tenia la intenció de restringir la llibertat de premsa. Els disturbis inicials es van convertir en un aixecament que va desembocar en una revolució seguida per ciutadans enutjats de totes lesclasses socials, aquest fet va desembocà en la fugida del darrer monarca absolutista francès.
Com que no hi va haver un únic dirigent, Delacroix representa la Llibertat com a guia del poble, però aquestano està representada de forma abstracta, sinó que és una figura sensual i real, ja que és una al·legoria de la deessa Llibertat. Tot i així, és una dona del poble, amb el tors nu, un fusell amb unabaioneta i una bandera revolucionaria francesa.

ON?

La Llibertat guiant el poble, està ambientada a França, concretament a París, ja que és on es van produir tots aquests fets revolucionaris.Només mirant el quadre, ja podem dir que està pintat a París, ja que al fons de l’obra a la part dreta, es pot observar el campanar de la catedral de Notre Dame.
Actualment, aquesta obra, es pot trobaral museu Luvre de la mateixa ciutat.
PER A QUÍ?

Probablement, en un primer moment la intenció de Delacroix en pintar aquest quadre era propagandística i volia manifestar la seva oposició a lesidees del rei, però amb el temps va anar adquirint un sentit més commemoratiu. Malgrat fer referència a uns fets concrets, no es pot dir que sigui un llenç històric, ja que Delacroix no estava tan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Govern I La Gestió Dels Centres Educatius
  • La Viena dels Habsburg: perspectiva històrica i gestió de la pluralitat cultural
  • Transports i motors
  • Gestio de sistemas
  • La Forma I El Disseny Gràfic
  • Elements Dels Blocs S I P Del Sistema Periòdic
  • Control I Gestió
  • organització i gestió de la biblioteca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS