Opep

Páginas: 3 (524 palabras) Publicado: 17 de enero de 2012
OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) és un càrtel format per països productors de petroli amb la intenció de negociar conjuntament amb les empreses petroleres temes referents a volumsde producció, preus i drets d'explotació.  L'OPEP té la seu central situada a Viena (Àustria).
Actualment, els països membres de la OPEP controlen el 75% de les reserves i proporcionen un 40% delsubministrament mundial de petroli.
La OPED està integrada per cinc països fundadors: Aràbia Saudita, Iraq, Iran, Kuwait i Veneçuela. Posteriorment, l’organització es va ampliar am set membres més:Algèria, Angola, Nigèria, Emirats Àrabs Units, Líbia, Qatar i Equador.
L'Organització de Països Exportadors de Petroli declara tres objectius:
1. Buscar les millors vies i mitjans per assegurarl'estabilitat dels preus en els mercats internacionals, amb vista a eliminar les fluctuacions perjudicials i innecessàries.
2. Coordinar i unificar les polítiques petrolieres dels països membres ideterminar els mitjans més idonis per salvaguardar els seus interessos individuals i col·lectius.
3. Proveir les nacions consumidores un subministrament de petroli eficient, econòmic i regular i unretorn just de capital per les inversions de la indústria petroliera.
Els països consumidors, per contra, tradicionalment han acusat l'Organització de Països Exportadors de Petroli de ser simplementun càrtel amb l'únic objectiu de mantenir el preu del petroli artificialment alt.
Crisi del petroli de 1973  va ser una crisi econòmica de llarga durada, iniciada el 1973 a causa de l'alça sobtadadels preus internacionals del petroli, que va comportar una profunda transformació de les estructures econòmiques dels països desenvolupats.
Les seves manifestacions més importants van serla devaluació del dòlar estatunidenc, la reducció de la demanda, la caiguda de la producció i l'increment de l'atur.
Les causes directes de la crisi del petroli van ser cinc:
* Les devaluacions del dòlar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La opep
  • Opep....
  • Opep
  • OPEP
  • opep
  • la opep
  • Opep
  • OPEP

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS