Oproep aardbeving chili

Páginas: 2 (421 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2011
Beste,
De zeer zware aardbeving in Chili in de ochtend van zaterdag 27 februari heeft catastrofale gevolgen voor onze producenten in de streek van Talca, Cauquenes en Curicó.
Op dit moment hebbenwe van de vrouwengroep in Lipimávida, die de papaya’s produceren nog geen enkel nieuws ontvangen. Volgens de lokale krant zijn de bewoners en de badgasten naar de heuvels kunnen vluchten. Deze vrouwenwonen aan de kust bij Iloca en Duao en hebben een vloedgolf over hen gekregen. We vrezen voor erge schade. Hun verwerkingslokaal ligt zeer dicht bij de zee en hun dorp werd volledig overspoeld.
Ookbij de wijnboeren van Cauquenes vrezen we voor grote schade. Cauquenes ligt op 50 km van het epicentrum, op de weg naar Concepción, de ergst getroffen stad in Chili. Volgens lokale bronnen is de schadegroot.
Bij de honingboeren is er nogal wat schade bij de imkers in Centraal-Chili, de bijenkorven zijn beschadigd, met als gevolg veel gestorven bijen.
Ook van de boeren van Agromecedes, deappeltelers in de streek van Talca en Río Claro hebben we geen nieuws.
Het centrum van Talca, de stad waar het kantoor van het Consorcio Vinicola de Chile is gevestigd is erg beschadigd. Na contacten metPaola Leiva, de directrice van CVC, heeft men nog geen weet van slachtoffers, maar er is wel schade bij de producenten. Meer informatie later.
In Curicó en Sagrada Familia er heel wat schade.Blijkbaar heeft Sagrada Familia ernstig in de brokken gedeeld. Wat we concreet weten is dat de echtgenote van een lid van Vinos Lautaro is omgekomen, evenals de vader van de wijnmaker. Er is nogal wat schadeaan de wijninstallaties, vooral de inox cuves zijn geraakt en het huis van de voorzitter van Vinos Lautaro is gedeeltelijk vernield
Reeds 20 jaar hebben we met Oxfam Wereldwinkels een handelsrelatiemet producenten in Chili.
We roepen dan ook op om hen nú vooral te steunen in de heropbouw van hun economische productie. Hoe kan je dat doen?
Door hun producten in de winkel speciaal onder de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • chili chili
  • Chili
  • Chili
  • Chili
  • El Valle del Chili
  • el rio chili
  • Rio Chili
  • Rio Chili

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS