Ordenador

Páginas: 7 (1585 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
INFORMATICA 1 EXAMEN:

ORDINADOR: maquina capaç de processar informació , rebre dades , emmagatzemar-les , fer càlculs amb elles...
-La informàtica es la branca de la tecnologia que estudia el tractament automàtic de la informació. Hardware es pot veure i tocar i software no es pot ni veure ni tocar.
-Maquinari: format pels components físics del ordinador es hardware .
Principalscomponents son la caixa de torre(es troben els components informàtics que formen el nucli de l’ordinador) i els perifèrics( components informàtics que permeten al ordinador comunicar-se amb l’exterior)
Programari: format per instruccions i dades que fan que un ordinador funcioni i la informació que aquest processa .
Principals components: programes ( ens ajuden a realitzar una tasca) dades (es un nombre , una paraula , una temperatura...i un ordinador nomes pot fer servir la informació si se li dona en forma de dades ).


SISTEMES OPERATIUS: es un programa que dona instruccions al maquinari i li indica com ha de funcionar , es la part fonamental del programari del ordinador.
Hi ha tres tipus de sistemes operatius:
a) Coordinar la feina del ordinador: controla i distribueixels recursos del maquinari perquè puguin funcionar altres programes gracies amb això podem fer mes duna tasca alhora també es l’encarregat de controlar els perifèrics
b) Organitzar la informació: desen la informació en forma d’arxius en un ordinador ni hi ha milers i per tant que estiguin localitzables , s’organitzen carpetes dins d’una carpeta i poden haver arxius o una altra carpeta quedesen arxius .
c) Determinar la interfície gràfica d’usuari de l’ordinador: es la manera de com es presenten a la pantalla les icones , els botons , els gràfics i textos i es molt important ja que gracies a ella podem treballar mes còmodes.

TIPUS D’ORDINADORS: hi ha tres grans tipus :
1-Ordinadors personals- petits per fer-los servir per una persona i dintre d’aquests hi ha diferentstipus:
a) ... de taula: gran capacitat d’emmagatzematge dissenyats per un lloc fix( oficines i llars)
b) ... portàtil: tenen mida i pes reduït i perifèrics integrats això permet transportar-los fàcilment
c) Tablet PC: pantalla tàctils similars als portàtils es poden utilitzar sense teclat i ratolí sol apuntant a la pantalla amb un punter especial.
d)... de butxaca: (PDA)molt petits , es fan servir com agendes i organitzadors en àmbits empresarials .
e) de saló: també anomenats centres multimèdia , es connecten a televisors , projectors o equips de so , es fan servir per emmagatzemar i visualitzar fotografies, vídeos ... es control amb un comandament a distancia .






2- Ordinadors centrals: mida mitjana , gran capacitat d’emmagatzematge ,processen les dades a gran velocitat a un únic ordinador central es poden connectar milers a la vegada des de ordinadors mes senzills es fa servir sobretot als bancs .
3- superordinadors: capacitat de processament de informació molt gran estan formats per nombroses maquines formades entre elles i ocupen l’espai d’una sala gran es dediquen a tasques que requereixen fer molts càlculs ( simulacions defenòmens naturals , estudis tecnològics...)

COMPONENTES DE UN ORDENADOR

FONT D’ALIMENTACIÓ: els ordinadors funcionen amb corrent continu( sempre es mouen cap al mateix sentit del pol – del generador cap al pol +. Per tant per fer servir un aparell electrònic fem servir la rectificació de corrent altern i es fa amb un dispositiu anomenat font d’alimentació , una de les seves funcions també esreduir la tensió que rep la xarxa .
- la font d’alimentació dels ordinadors es dins la caixa a la part posterior , disposa de diverses sortides de corrent continu , amb diferents valors de tensió i també de connectors per alimenta la placa base , discos durs...com que la font d’alimentació es un treball físic , s’escalfa i per evitar que s’escalfi sucessivament de un ventilador que agafa aire...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ordenador
  • El Ordenador
  • ordenadores
  • El ordenador
  • El ORDENADOR
  • Ordenes
  • Ordenador
  • Ordenadores

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS