Organización premios planeta

Páginas: 3 (542 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2012
2-Analitza els premis literaris des del punt de vista de les relacions públiques. Què aporta a la imatge de l’editorial Planeta el seu conegut premi de novel•la? Valora la implicació dels diferentspúblics objectiu de l’editorial, en l’iniciativa i les tècniques de relacions públiques emprades en l’acte de lliurament del guardó.
El Premi Planeta de novela és un premi literari comercial que ess’otorga anualmente a Barcelona desde 1952 a la millor obra inèdita escollida per l’editorial Planeta. Va ésser creat per José Manuel Lara Hernández. Es el segon premi literari millor dotat del món desprésdel Premi Nobel de Literatura, amb 601.000 € per el guanyador i 150.250 € per el finalista. L’any passat és va realitzar el 15 d’octubre al Palau de Congressos de Catalunya. Està organitzat de laseguent manera, hi ha un jurat format per set personalitats de les lletres espanyoles, que han sigut designades per Editorial Planeta S.A. Després d’un procès de selecció, s’escullen deu obres que sónsotmeses a una segona lectura i es fa un informe que s’elevada al jurat.
És molt important tenir presents aquestes dades a l’hora d’analitzar el premi des del punt de vista de les relacions públiques.Indubtablement els actes tenen una finalitat per l’empresa i per al receptor (client, escriptor). El receptor espera rebre alguna cosa a canvi de la seva participació i victòria en el concurs.L'empresa com a promotora ha d'estar disposada a recompensar-lo. En qualsevol cas, el subjecte executor s'encarregarà d'organitzar l'acte.
Podríem dividir el Premi Planeta en tres parts: les activitatsprèvies, la preparació i les activitats posteriors a la celebració. Com a avantatges d'aquestes tècniques de relacions públiques convé destacar la facilitat per acotar els stakeholders que és d'entradagarantia d'eficàcia i els objectius sempre positius que hi ha darrera. Com a desavantges ens enfrontem a la incertesa de la resposta dels subjectes receptors i a les despeses. El primer és obvi,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organización llamada planeta
  • Organización premios príncipe de asturias
  • Premios
  • premio
  • premio
  • Premi
  • Premios
  • Premio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS