organizativo

Páginas: 7 (1536 palabras) Publicado: 23 de mayo de 2013
Un cop analitzada la taula ara veurem les raons del perquè de la situació dels cinc països de la taula i estudiats a classe.
Gran Bretanya
Aquest país té una elevada població activa industrial gràcies als recursos que disposa de fusta pròpia i la fa posar-se al capdavant en transport marítim.
Gran Bretanya comença a tenir ramats sedentaris i comença a industrialitzar una llana nova que téuna gran sortida al segle XVIII sobretot als països càlids. Pel que fa a la racionalització agrària a finals del segle XVII trobem la Gloriosa que la podríem anomenar com una revolució industrial a l’anglesa.
Pel que fa a les terres els propietaris reaccionaren amb sentit de mercat i van apujar les rendes als camperols que no van poder pagar-les. Hi trobem el sistema Norfolk que fa rotar la terrai provocava que cada cop s’expulsin més camperols però tots ells troben feina ràpid generalment cap a les ciutats ja fos en mines, barcos...
Pel que fa l’acumulació de capital sobretot trobem la banca comercials amb un gran banc anglés. Aquests bancs funcionen per xarxa i només presten quan saben que els clients són segurs, tota aquesta emissió estat raspallada per el monopoli de l’or.
Pel quefa a la tecnologia trobem la wàter-frame. Gran Bretanya hi trobàvem les domèstic System que eren molt importants. Aquesta màquina es movia hidràulicament i més endavant per vapor i comencem a trobar jornades laborals de 14 hores. Aquesta màquina era capaç de filar el cotó sola i això li donà una importància molt elevada al cotó.
França
La classificarem com la segona potència mundial perdarrere de Gran Bretanya a molta distància fins que es va colar Alemanya lo que originaria la primera guerra mundial.
Pel que fa als recursos França tenia una important font de carbó encara que no fos massa bo només hi havia bon carbó a les zones d’Alsacia i LLorena. El recurs per excel·lència era l’aigua així que França ràpidament va ser pionera en el salt a l’electricitat.
Pel que fa a laracionalització agrària hi va haver un pas del domini a la propietat però el camperolat francès es molt desigual i està a favor de l’antic règim.
Pel que fa a la transició demogràfica fou lenta encara que baixa la mortalitat ja que l’edat nupcial continua sent elevada per la elevada agricultura. També trobem una autoregulació ja que no moren tants els infants quan són petits.
Es van crear societats decrèdit (entitats financeres en forma de SA) que no acceptava dipòsits i no emetia. Tot el diner que li arribava l’invertia en grans projectes.
Pel que fa al mercat intern, França era un país molt proteccionista. El ferrocarril feia arrossegar la seva metal·lúrgia.
Gran Bretanya tenia força més tecnologia que França, en aquest país existeix una forta dualitat entre indústria i agricultura.
EstatsUnits
Es un estat liberal des de bon principi en el qual el primer que arribava a la terra s’hi quedava. Diferenciem entre el nord i el sud. Quan parlem del nord ho relacionem amb el cotó i els esclaus, tot aquest nord era menyspreat pel sud que es pensaven millors i consumien majoritàriament d’Europa.
En tema població Estats Units escassejava una mica ja que el país era molt extens, per aixòfou un país d’immigrants per cobrir-ho. Aquesta falta de gent provoca una innovació i tecnificació en l’agricultura.
Pel que fa a l’acumulació de capital es com una banca britànica. A finals del segle XVIII té més de 8000 entitats independents encara que es asimètrica i molt sensible al pànic.
Quan ens referim al ferrocarril veiem que EUA es el país amb mes kilòmetres de ferrocarril per connectartotes les àrees entre nord i sud encara que esclatà una guerra entre elles ja que les dues zones no estaven suficientment integrades. Un cop passada la guerra tindrem un nord tradicional, es l’àrea financera, industrial i amb una agricultura intensiva mentre que la zona sud s’empobreix.
Estats Units veu Europa com a tirants i això provoca una política molt proteccionista ja que no volen saber...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Organizaciones
  • organizaciones
  • Organizando
  • Organizaciones
  • Organizaciones
  • Organizaciones
  • organizaciones
  • Organizaciones

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS