Organulos Celulres

Páginas: 4 (914 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2012
Pol Bria
Biologia
Treball orgànuls
Nucli.

Aquest orgànul sol tenir forma esfèrica i ocupar fins a un 50 % del total de la cèl·lula i es situa generalment al centre de la cèl·lula. Estàenvoltat per una membrana a la que anomenem membrana nuclear, dins del nucli podem distingir el nuclèol de la cromatina que l’envolta.
El nucli es manté en la seva forma en totes les cèl·lules vegetals ianimals que siguin eucariotes, ja que les procariotes tenen la cromatina dispersa per el citoplasma de la cèl·lula.
La principal funció del nucli és la de duplicar i processar la informació dels àcidsnucleics (ADN-ARN). El nucli emmagatzema tota la informació que la cèl·lula necessita per realitzar les tres funcions vitals(excepte la dels mitocondris i cloroplasts que tenen el seu propi materialgenètic), per passar-la al les seves cèl·lules descendents a través de la divisió cel·lular. Durant la vida de la cèl·lula el nucli es l’encarregat de tot el que ha de fer la cèl·lula i com ho ha defer.

Reticle endoplasmàtic.

Aquest orgànul el podem trobar en tot tipus de cèl·lules ja siguin vegetals, animal o procariotes. En podem distingir dos tipus:
Rugós: S’anomena rugós perquè téadherides a la seva membrana ribosomes que li fan donar aquest aspecte rugós. Envolta el nucli de manera circumcéntric. La seva principal funció és la de sintetitzar proteïnes. A més de proteïnes tambécol·labora en la sintetització de lípids i alguns enzims.
Llis: El qual es troba a continuació del reticle endoplasmàtic rugós, normalment també sol ser més petit. La seva funció consisteix enl’elaboració de lípids i la formació de la bicapa heterolipida també actua com a magatzem d’algunes substancies.
Aparell de Golgi.

L’aparell de Golgi és necessari en les cèl·lules vegetals i en les animals.Té una mida semblant al reticle endoplasmàtic llis, i el podem trobar aprop del reticle endoplasmàtic i el nucli.
La seva funció es la de modificar les proteïnes sintetitzades pel reticle...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Organulo
  • organulos
  • Organulo
  • Citoplasma y organulos
  • los orgánulos (organelos)
  • Organulos celulares
  • Orgánulos De Las Células
  • Organulos Celulares

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS