Oskar schindler (catalán)

Páginas: 4 (925 palabras) Publicado: 29 de diciembre de 2009
Oskar Schindler 28 d'abril de 1908 - 9 d'octubre de 1974 va ser un home d'indústria i home de negocis alemany que va salvar a uns 1200 jueus de l'Holocaust Nazi, contractant-los per a la seva fàbricad'articles per a la Wehrmacht situada en l'actual Polònia.

Primers anys
Oskar Schindler va néixer en Zwittau, Moravia, Bohèmia, en el sè d'una rica família catòlica que es dedicava als negocis.La seva família va sofrir la fam de la postguerra de la Primera Guerra Mundial i la Gran Depressió de 1929. Durant la seva infantesa i joventut va tenir entre els seus millors amics a famíliesjueves. En 1930 es va afiliar al Partit Nazi per necessitat. Tenia una germana a la qual era molt proper, Elfriede, 7 anys menor que ell.

Durant la Guerra
Fou un oportunista i hàbil home de negocis ino ocultava la seva afició per les dones, les festes i la vida bohèmia. Estava casat amb Emilie qui, a pesar de les seves devaneos, li professava una profunda admiració i respecte. Schindler va serreclutat per les SS com informant per un temps per ser coneixedor dels contactes amb comerciants polonesos i jueus adinerats, aprofitant-se d'això per a guanyar-se l'estima de les altes esferes nazis.Els oficials nazis veien en Schindler no només a un simpàtic i agradable donjuán, sinó també a una font per a proveir-se ocultament en les festes de dames de l'alta societat alemanya, benvolgudes pecesi artilugios del mercat negre.
Schindler, gràcies a aquests contactes, va veure una oportunitat de lucrarse amb un negoci durant la invasió de Polònia en 1939, que va donar començament a la SegonaGuerra Mundial. Schindler va adquirir a un baix preu una fàbrica en Cracovia, a la qual va nomenar Deutsche Emaillewaren-Fabrik. Aquesta fàbrica amb les seves instal·lacions intactes es dedicava a laconfecció d'olles i utensilis de cuina en temps de pau, però
Schindler va adaptar la producció per a abastir a la Wehrmacht amb utensilis de campanya. Com la mà d'obra germana resultava cara i a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Oskar Schindler
  • Oskar Schindler
  • Oskar schindler
  • Oskar schindler
  • Oskar Schindler
  • oskar schindler
  • Oskar Schindler
  • oskar schindler

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS