PAC 1 Intro Empresa

Páginas: 13 (3100 palabras) Publicado: 5 de noviembre de 2013
a) Explica les principals característiques de la definició d’empresa aplicant-les a HUAWEI.

Huawei és una empresa ja que produeix uns béns i serveis, obtenint productes i transformant-los amb mà d’obra, en aquest cas per vendre’ls després i obtenir-ne un benefici, així doncs el benefici és la raó de ser de l’existència de l’empresa Huawei. L’empresa està dirigida pel seu fundador RengZhengfei, que posseeix només el 1,4% de les accions de l’empresa, les quals pertanyen a la meitat dels treballadors, 70.000. Aquesta està en constant creixement, fixant objectius molt optimistes alguns dels quals ja han assolit, com esser el tercer fabricant de dispositius mòbils del món, darrere d’Apple i Samsung. Actualment compta amb més de 140.000 treballadors en més de 140 països.

b) Descriu quinssón les seves principals àrees de negoci, indicant la seva aportació als ingressos de l’empresa.

Huawei basa el seu negoci en tres àrees principals:

• Carrier Business: És la part de negoci basat en les operadores de telefonia, instal·lacions, infraestructures, antenes etc. L’any 2012 li va suposar uns ingressos de 25.704 milions de dòlars.
• Enterprise Business: Aquesta àrea representaels serveis a empreses. Les solucions de comunicació que fan per les empreses, com poden ser mòdems, infraestructures per les connexions a internet i les comunicacions etc. Varen ingressar 1.846 milions de dòlars gràcies a aquesta àrea el darrer any.
• Device Business: També fabriquen dispositius mòbils com smartphones, tablets, mòdems... I han aconseguit ser el tercer fabricant mundial desmartphones tal com comento a la darrera pregunta. Segons les informacions que he llegit, és el sector amb menor creixement als països desenvolupats perquè el mercat ja està carregat de smartphones i no hi ha tanta demanda com fa uns anys. Tot i així van guanyar 7.771 milions de dòlars en el darrer exercici gràcies a aquesta divisió.

Veiem doncs perquè Huawei es postula com una de les grans empresesen el món de les telecomunicacions, gràcies a la seva àrea més important, que és la que dóna servei a les operadores mòbils i fixes en quant a les infraestructures.

Material web de consulta per a aquesta pregunta:

< https://www.youtube.com/watch?v=0nz5q5kh_r8>



2. (1 punt). És molt cridaner el fet que HUAWEI pugui conjugar el fet de ser tan gran i eficient, amb ser propietat delsseus treballadors.

a) Quins avantatges i inconvenients tenen per HUAWEI que es concentrin en les mateixes persones la propietat i la gestió de l’empresa?

El fet de que parlem d’una empresa cooperativa o social ajuda a Huawei a prendre decisions més àgils i a poder arriscar més en quant a capital i nous projectes es refereix. No cotitza en borsa i no ha de rendir comptes amb els seusaccionistes, ja que aquests són els seus mateixos treballadors. La part negativa de que tots siguin veu i vot a l’empresa és la possible inestabilitat a la cúpula de la mateixa (composada per 13 membres de l’administració) que tal i com hem llegit estudia expulsar el fundador i actual president Reng Zhengfei.

b) Quins fets poden motivar que se separi la propietat de la gestió? Quins problemes espodrien generar quan es produeix aquesta separació? Posa un exemple de l’actualitat espanyola on s’hagin produït problemes fruit d’aquesta separació entre propietat i gestió.

Principalment es separa propietat de gestió per donar una altra perspectiva a l’empresa. Per fer-la créixer des d’un punt de vista extern. Si l’empresa és gestionada per la mateixa persona que la va fundar, tindrà moltes ideestancades i no coneixerà tant bé el mercat com un executiu extern. El cas més semblant que m’ha vingut al cap d’empresa espanyola que hagi externalitzat la seva gestió és l’empresa catalana Tous . Aquesta, el 2006 va contractar un executiu extern per dur a terme el creixement i expansió per d’altres països, decisió a priori encertada ja que com podem llegir a l’entrevista, una empresa de tal...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sol. PAC 1 Intro. mètodes d´investigació en psicologia
  • Pac 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • PAC 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • Pac 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS