PAC 1 Introducció al Dret

Páginas: 9 (2069 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2014
12PAC1
DOCUMENT DE RESPOSTA
Enunciats de la PAC: PAC 1: Què és el dret? – Dret civil
Nom i cognoms de l’estudiant: Sergio González Fernández
Recordatori: apliqueu l’ordenament civil català (Codi civil de Catalunya, Llibres I, II, III, IV i V) amb preferència al dret estatal, que només s’aplica a manca de regulació pròpia o en aquelles matèries exclusivament reservades a la legislacióestatal (149.1.8a de la Constitució Espanyola i 129 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya).


PRIMERA ACTIVITAT: PREGUNTES BREUS:

Assenyaleu si la resposta és CERTA o FALSA i argumenteu-la breument, tot indicant-ne el fonament jurídic de la resposta. Responeu aplicant el CCCat, excepte en aquells casos que sigui d’aplicació la legislació espanyola perquè el CCCat no reguli la qüestió o per raócompetencial.

1.- Per instal·lar un ascensor en un edifici sotmès al règim de propietat horitzontal cal l’acord favorable de 4/5 parts dels propietaris, atès que s’afecta l’estructura de l’immoble.

A) CERT

B) FALS

Argumentació i fonamentació jurídica (màxim 100 paraules):

Resulta d’aplicació al cas l’art. 553-25.5 apartat a del Codi Civil de Catalunya. Per instal·lar un ascensor enun edifici sotmès al règim de propietat horitzontal és suficient el vot favorable de la majoria dels propietaris, que han de representar la majoria de les quotes de participació, en primera convocatòria, o la majoria de les quotes dels presents i representants, en segona convocatòria.


2.- L’arrendatari d’un pis pot romandre en l’habitatge llogat almenys 3 anys malgrat en el contracte s’hagipactat una durada d’un any.

A) CERT

B) FALS

Argumentació i fonamentació jurídica (màxim 100 paraules):

Resulta d’aplicació al cas l’art. 9 de la Llei d’Arrendaments Urbans. Punt 1: La durada de l'arrendament serà lliurement pactada per les parts. Si aquesta fos inferior a tres anys, arribat el dia del venciment del contracte, aquest es prorrogarà obligatòriament per terminis anualsfins que l'arrendament aconsegueixi una durada mínima de tres anys, tret que l'arrendatari manifesti a l'arrendador, amb trenta dies d'antelació com a mínim a la data de terminació del contracte o de qualsevol de les pròrrogues, la seva voluntat de no renovar-ho.





3.- Quan un supòsit concret no està regulat ni per llei ni per costum el mecanisme per resoldre el cas és aplicar els principisgenerals del dret.

A) CERT

B) FALS

Argumentació i fonamentació jurídica (màxim 100 paraules):

Resulta d’aplicació al cas l’art. 1.4 del Codi Civil d’Espanya quan diu que “ els principis generals del dret s’aplicaran a falta de llei o de costum, sense perjudici de llur caràcter informador de l’ordenament jurídic”.

4.- El préstec-mutu és un contracte pel qual una part lliura a unaaltra un bé per un temps determinat obligant-se el prestatari a tornar aquell bé quan hagi transcorregut el temps pactat.

A) CERT

B) FALS

Argumentació i fonamentació jurídica (màxim 100 paraules):

Resulta d’aplicació al cas l’art. 1740 del Codi Civil Estatal quan diu que s’anomena Comodat quan en un contracte una part lliura a una altra un bé per un temps determinat obligant-se elprestatari a tornar aquell bé quan hagi transcorregut el temps pactat. Si en contes de tornar el bé, tornem diners o altre cosa fungible no estaríem parlant de Comodat sinó d’un préstec.



5.- El copropietari d’una finca té dret d’adquisició preferent en cas que l’altre copropietari decideixi vendre la seva part indivisa.

A) CERT

B) FALS

Argumentació i fonamentació jurídica (màxim 100paraules):

Resulta d’aplicació al cas l’art. 568-27. del Codi Civil de Catalunya. Si, amb motiu d'una mateixa alienació, són procedents diversos drets legals d'adquisició preferent, preval, en tots els casos, el dret de tanteig que correspon als copropietaris o als cohereus en la venda d'una quota i, si no n'hi ha, el dels nus propietaris en l'alienació de l'usdefruit o el dels censataris en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 Introducció a La Publicitat
  • PAC 1. INTRODUCCIÓ A LA PUBLICITAT
  • PAC 1 Introducció a la Comunicació Audiovisual
  • Pac 1: introduccio a la psicologia de la percepció
  • Introducció al dret
  • pac 1 Dret civil II
  • Dret 1
  • PAC 2 Introducció a la Psicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS