Pac 1

Páginas: 3 (617 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
Qüestions més importants a destacar en el debat:

El debat sorgeix entorn del visionat d’un vídeo sobre una nena que va patir un captiveri durant 13 anys i, en conseqüència, no va desenvolupar caphabilitat social. No estava clar si patia un retard mental de naixement o si era conseqüència del seu captiveri però estava clar que patia un retard mental funcional. Malgrat tot, seguint un programad’aprenentatge es va demostrar que en els tests psicològics que medien l'edat mental, cada any la seva edat mental creixia, es a dir, estava aprenent.

La primera idea que se’n desprèn és que eldesenvolupament del llenguatge, segons Chomsky és innat i estimulant el seu aprenentatge s’assolirà. Però en el cas de la Genie es pot observar que a mesura que va desenvolupant la parla, només es capaçd’articular paraules i crear missatges però mancats de sentit gramatical. Aquesta circumstància obliga replantejar-nos que aprendre el llenguatge te un límit d’edat com anuncia Palacios en el seuarticle, amb la idea que la capacitat d’adquirir el llenguatge està limitada per un calendari maduratiu que determina el moment en què certes adquisicions són possibles i que està determinat per lesinteraccions de l’infant amb l’entorn.

Una segona idea que es després del debat és que el seu captiveri ha afectat la seva capacitat normal de relació i d’aprenentatge, però no el seu desenvolupamentfísic. Biològicament, la Genie és un subjecte madur, però no ho és la seva psique, no posseeix aquest teixit de relacions que és important en el desenvolupament d’una persona i ha de començar un procésd’aprenentatge que la resta d’infants comencen molt abans. En paraules de Bronfenbrenner diríem que no ha teixit relacions amb cap tipus de microsistema, exosistema ni macrosistema. En aquest sentit, laGenie juga amb desavantatge perquè el seu cervell no ha estat estimulat fins al moment de la seva alliberació, i, per tant, no posseeix la plasticitat neuronal que posseeixen la majoria de nadons...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1
  • PAC 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • PAC 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • PAC 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS