PAC 3 analisi de casos

Páginas: 10 (2324 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2014
1.ANÀLISI DEL CONTEXT DEL CAS.
La demanda es formula en un centre públic d’educació Infantil i Primària, de dues línies, d’un barri obrer i treballador d’una ciutat del Maresme on la tutora d’un 5è, a finals del primer trimestre, i després d’haver provat sense èxit diferents estratègies demana ajuda a l’EAP. El seu grup, és mostra molt mogut, amb sèries dificultats de gestió pel que fa al climai el ritme de treball.
Des de fa algún temps al centre sorgeixen moltes dificultats en la convivència de l’alumnat i famílies: dificultats de regulació de la conducta, enfrontaments entre iguals i poc respecte cap a l’adult, pocs hàbits de socialització, nivells d’aprenentatge molt baixos, arribada d’alumnes a meitat de curs i, sobretot dificultats de comunicació i relació amb bastants famíliesque no respecten ni la tasca educativa de l’escola ni el professorat. La plantilla del claustre és molt inestable i cada curs, al voltant d’un 50%, va canviant. Amb això, l’ Equip Directiu curs rera curs s’ha d’esforçar a acollir aquest nou professorat concretant les actuacions del Projecte Educatiu del centre.
El psicopedagog de l’EAP és el tercer curs, que intervé en aquest centre, tot i quela seva feina, fins ara, ha consistit, bàsicament, en atendre casos individuals.

2. ANÀLISI DEL MARC TEÒRIC PSICOPEDAGÒGIC DE REFERÈNCIA.
En els darrers anys, s’ha fet palesa la necessitat que el nostre sistema educatiu s’adeqüi a la creixent complexitat i pluralitat que ha anat adquirint la societat catalana. Trobar respostes als nous reptes educatius que plantegen els profunds canvissocials experimentats és un objectiu de primer ordre. Un objectiu que necessita d’una acció coordinada dels diferents agents socials i institucionals en cada àmbit territorial, com a complement imprescindible de l’acció educativa que duen a terme els centres docents.
Al llarg d'aquests anys, i en funció de les circumstàncies, s'han dut a terme diverses estratègies pedagògiques –inspirades en actuacionsd'altres països de la Unió Europea– per tal d'acollir i d'integrar aquell alumnat que té unes característiques i necessitats molt diferents segons l'origen i les circumstàncies socials. En aquest moment, comptem amb un nombre important de serveis educatius i amb un bagatge suficient d'experiències reeixides que ens permeten definir una línia pedagògica d'actuació sistemàtica, amb totes lesadaptacions i excepcions que calgui.
La qualitat educativa i el sistema educatiu públic esdevenen en les societats més avançades uns dels factors que fonamenten la cohesió social. L’objectiu de construir una societat cohesionada i oberta, basada en els valors democràtics, necessita un model escolar i educatiu integrador, basat en la convivència i el respecte per la diversitat i amb capacitat per crearcondicions per a la igualtat. És prou evident que no és únicament des de l’escola que es pot donar una resposta adequada. Cal una implicació del conjunt del teixit social i de les institucions amb l’escola mitjançant una estreta relació concretada en els plans d’entorn o en altres iniciatives que permetin una acció coordinada entre els diferents agents i serveis educatius.

3. ANÀLISI DEL CAS.3.1 Criteris i estratègies:
Anàlisi de la demanda.
La tutora d’un 5è, a finals del primer trimestre, i després d’haver provat sense èxit diferents estratègies, demana ajuda a l’EAP ja que el seu grup, és mostra molt mogut, amb sèries dificultats de gestió pel que fa al clima i el ritme de treball.
Després de la primera entrevista amb la tutora, en la que es tracta de la dificultat real quepreocupa a la tutora, quines són les estratègies que ha provat i quines conseqüències han tingut, el psicopedagog es reuneix amb l’equip directiu per valorar la situació a nivell de centre per valorar si el curs de cinquè és un cas aïllat o existeixen situacions semblants a la d’aquesta aula.
A més a més, s’expliquen els recursos que té el centre i de quina manera estan distribuits.
Presa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pac 1 analisi de casos
  • PAC 3
  • Casa Paco
  • caso de paco
  • Analisi de casos
  • Analisis de casos pac 3 uoc
  • Metodes pac 3 uoc
  • PAC 3 HISTORIA DE LA PSICOLOGIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS