PAC 3 HISTORIA DE LA PSICOLOGIA

Páginas: 6 (1463 palabras) Publicado: 4 de noviembre de 2013
Devolució PAC 3 HISTORIA DE LA PSICOLOGIA





BÚSTIA



Llegint missatge





Tema: DEVOLUCIÓ PAC 3

Data: 13/05/13 17:32

De: Víctor Jorquera Fariñas

A: Tauler Història psicologia aula 5

Còpia a:


Hola aula,
Ja teniu penjades les vostres qualificacions de la pac 3. Aquesta vegada no ha anat tant bé com l’anterior, hi ha bastants més suspesos. S’ha notat massaque la dificultat de les pac’s va creixent a mida que avança el curs. Passo a comentar-vos la pac.
El primer aspecte a destacar és formal: la bibliografia segons la normativa APA. Una part considerable de vosaltres esteu ignorant la normativa APA a l’hora d’escriure la bibliografia, tot i que l’enunciat de la pac us ho demana. Això us ha rebaixat la nota. Si us plau, aneu a l’apartat de recursoson teniu aquesta normativa i mireu-la, i si hi ha dubtes pregunteu al fòrum. No oblideu parar atenció a l’enunciat de la pac, on se us demana una sèrie de coses que alguns o algunes passeu per alt. Per exemple, respondre la pac en forma de comentari que integri totes les respostes, i no en format pregunta-resposta (per separat).
La primera pregunta és fonamentalment una pregunta per situar Jamesi Freud, i un primer abordatge a les seves propostes. Es tractava de situar James dins de l'emergència de la Psicologia Americanaa finals del segle XIX, el seu particular rol dins de la perspectiva funcionalista i també pragmatista (juntament amb altres autors coetanis com, per exemple, John Dewey), i de fer una breu descripció de les implicacions d’això: una psicologia que destaca pel seucaràcter pràctic i orientat a l'acció, el seu interès per les funcions del comportament i la consciència, emfasitzant que la funció principal d’aquests és l’adaptació a l'entorn, qüestió que remet a les arrels evolucionistes del pensament de James.
D'altra banda, havíeu de situar Freud en l'emergència de la psicoanàlisi en el context europeu de principis de segle XX i fer una petita introducció a lespropostes psicoanalítiques a l’entorn sobretot de la importància que pren en aquesta teoria de la psique humana un element que li dóna el seu caràcter distintiu: l'inconscient.
Un cop fet això es tractava de posar en pràctica els vostres coneixements dels dos autors en l’anàlisi dels texts. Aquesta és una qüestió que explica bona part de les notes baixes. No es tracta de que em parleu en abstractedels principis teòrics que defenia James, en forma de llistat de proposicions, i després, tot seguit, de que feu el mateix amb la proposta freudiana. Això no és una comparació, que si us fixeu és el que us demana l’enunciat dela PAC. Lesdiferències són prou clares: per a James, les dinàmica conscient-inconscient està íntimament associada a les dimensions funcionals i pràctiques de l'acció, aixícom de l'adquisició d'hàbits i destreses. El traspàs de les representacions mentals d’allò conscient a allò inconscient té a veure amb la maximització de l’eficàcia de la conducta, amb el seu perfeccionament. El desenvolupament de la vida psíquica inconscient per tant és el producte d'una optimització de les funcions conscients associades a les respostes actives que l’individu dóna a les demandespràctiques de l'entorn. Per a Freud, d'altra banda, aquesta dinàmica és molt més complexa i problemàtica, sent impossible dissociar-la de les vicissituds afectives i morals de la vida de l'individu. El concepte de repressió aquí és clau; és la funció (inconscient en ella mateixa) que fa esdevenir inconscients aquelles experiències que produeixen un afecte que no pot ser tolerat per l’individu,defensant-lo de l’angoixa que aquelles provoquen. En aquest punt era pertinent, per explicar aquesta dinàmica conscient-inconscient, incloure una descripció d’alguna de les tòpiques del sistema psíquic (insconscient-preconscient-conscient; allò-jo-superjo). Una de les conseqüències de la versió psicoanalítica d'aquesta dinàmica és, per descomptat, que la relació entre l'experiència conscient i la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 3 Història Psicologia
  • Historia De La Psicologia PAC 4
  • Pac 1 historia de la psicologia
  • Pac 1
  • Pac 1 história de la psicologia
  • PEC 3 Historia Psicologia
  • PAC 3 Psicologia de l'educació i l'instrucció
  • CLASE 3 HISTORIA DE LA PSICOLOGIA 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS