PAC 4. PROCÉS D'AVALUACIÓ PSICOPEDAGÒGICA

Páginas: 4 (790 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2014
JUSTIFICACIÓ

La funció del psicopedagog és “valorar quins aspectes poden dificultar el procès d’aprenentatge de nen per tal de proporcionar-li els suports necessaris per tal d’adequar l’atencióeducativa a les seves necessitats”. Segons Garcia Nieto “ El diagnòstic implica una tasca multidisciplinari i de síntesi de tota la informació recollida mitjançant tècniques diverses, a les qualss’aplica rigor científic.” Doncs això és el que hem fet al llarg de tota l’assignatura, i en especial en aquesta última PAC.

Hem analitzat a un individu (diagnòstic individual) amb la finalitat derecollir la màxima informació possible per tal de conèixer el seu cas i fer-ne un diagnòstic. Els aspectes que hem analitzat depenen de diferents variables : ambient, conducta I organisme. Estem parlant delsmodels basats en les variables persona-situació. Això vol dir que les situacions que es donen interactuaran mútuament, de manera que l’ambient tindrà una influència directa en la persona (psicologiaambiental) .

Aquest ha estat doncs l’eix central del diagnòstic, ja que hem analitzat aquestes variables i com afecten en en Roger. Hem observat que l’angoixa, la frustració o la mala conducta,són accions derivades de diferents situacions que en Roger pateix al llarg del dia. En Roger viu els canvis ambientals com amenaces, com si es tractés de situacions perilloses que no depenen d’ell I pertant no hi te el control i no sap actuar.

D’ara en endavant el psicopedagog s’ha de centrar en ajudar a identificar diferents situacions, diferents emocions, reaccions o conductes per tal de poderrelacionar-les I actuar de determinada forma en funció de les normes socials. Entesa aquesta perspectiva, veiem que l’individu interactua amb l’ambient i aquest afectarà d’una forma o una altra en laseva conducta. Per això no hem de separar mai al nostre alumne del seu ambient, del seu context, ja que sense comprendre’l no tundra cap tipus de sentit les observacions que hi fem i seran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Intervenció Psicopedagògica En Els Trastorns Del Desenvolupament Pac 4
  • PAC INTERVENCI N PSICOPEDAGOGICA
  • 4 2da UNIDAD Proc
  • Pac 1 intervenció psicopedagògica uoc
  • Metodes pac 4 uoc
  • Psicologia Social Pac 4
  • Historia De La Psicologia PAC 4
  • pac

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS