Pachuco y otros extremos

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 7 (1589 palabras )
  • Descarga(s) : 4
  • Publicado : 11 de abril de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Biografia de Octavio Paz

Octavio Paz Lozano nació en la Ciudad de México el 31 de marzo de 1914, en medio de la Revolución mexicana el fue una poeta, escritor, ensayista y diplomático mexicano y recibió premio Nobel de Literatura (1990). Es considerado uno de los más grandes escritores del siglo XX y uno de los grandes poetas hispanos de todos los tiempos.[1]

En 1937, Paz visita Españadurante la Guerra Civil Española, mostrando su solidaridad con los Republicanos. Durante 1950, escribe y publica El laberinto de la soledad, un innovador estudio antropológico de los pensamientos y la identidad Mexicana.

Inledning

Capitulo uno se llama "Pachuco y otros extremos". Octavio ger en detaljrik klassificering av vad en Pachuco är och denna beskrivning är också något som väcker starkakänslor och den är konkret samtidigt som den är väldigt abstrakt...
 
Si tu traduzcas la palabra " la pachoco" tu vas a encontrar un desripcion como así:

Bandas de jóvenes generalmente de origen mexicano, que viven en las ciudades del sur en americanorte, que se singularizan por su vestimenta conducta y lenguaje”
Bara ordet pachuco är ett ord av ovisst ursprung som säger allt och ingenting. Ettbesynnerligt ord som saknar exakt innebörd eller rättare sagt är laddat, av en mängd innebörder. Jag läste en text om en kvinna som på 1940-talet hörde ordet pachuco för första gången och det uttalades varken i en positiv eller i en negativ mening, utan någonstans däremellan.: pachuco, vocablo de incierta filiación, que dice nada y dice todo...

Pachucon

1.En este capítulo el autor nos hablasobre como es que los mexicanos hemos pasado varios años a buscar de nuestra identidad ya que tenemos una gran influencia de los Estado Unidos, . Las relexiones de Octavio paz no es sobre todo la poblacion de Mexico y solo un grupo, no grande, de los gente que consideran ellos como mexicanos. Estos jóvenes se caracterizan por el rechazo y la pretensión de ocultar sus orígenes latinoamericanos "Elpachuco no quiere volver a su origen mexicano; pero que tampoco quieren pertenecer al sistema americano.

2. De är aggressiva. Pachucon förhåller sig passiv och avvisande och låter alla dessa motsägelsefulla uppfattningar om hans person hopa sig tills han exploderar i ett krogslagsmål, en polisrazzia eller i ett upplopp. Siempre marginal, al Pachuco le gusta irritar a la sociedad, entonces, ysólo entonces, el Pachuco encuentra su lugar en el mundo y por lo tanto, su razón de ser. Se siente libre de romper las reglas, de conocer lo prohibido, en pocas palabras, de desafiar al sistema. I egenskap av brottsling blir han något i samhället, istället för att inte synas så blir han en av dess fördömda hjältar.

3. Eftersom Pachucon är oförmögen att anpassa sig till civilisationen, som förövrigt stöter honom ifrån sig, så som svar på fientligheten som omger honom så hävdar han den egna personligheten. De stoltserar med sina olikheter, framhäver dem och anstränger sig att göra dem märkbara.. Octavio menar att detta är en form av ”överlevnadsstrategi” från mexikanen..Olika folkgrupper reagerar annorlunda. De svarta till exempel strävar efter att bli en del av samhället, de vill varasom alla andra. Men mexikanerna har inte blivit lika våldsamt utstötta, men istället för att anpassa sig så stoltserar de med sina olikheter.
Eftersom Mexico har en historia med olika kulturer som har invaderat härskat över landet landet så är det inte konstigt att de har svårt att definiera deras origen.

4. Klädstilen innebär inte någon anslutning till någon som helst sekt ellergruppbildning, stilen är varken likriktad eller rituell. Den är helt enkelt ett mode. Denna klädstil karakteriseras av överdriften, pachucon för klädmodet till dess yttersta konsekvenser. Tex så är en av de principer som styr modet i USA bekvämligheten, men genom att förkonstla vardagsklädseln så gör pachucon den opraktisk. Han förnekar på så sätt de principer som inspirerar hans modell, klädseln blir då...
tracking img