Película Contact (Catalán)

Páginas: 5 (1038 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
Activitats

A. Busca el significat d’aquests conceptes:

Radiotelescopi: és un instrument que s’utilitza per captar ones de ràdio emeses per fonts de ràdio, a través d’una antena parabòlica o un conjunt d’elles.

Púlsar: és una estrella de neutrons que emet, en intervals regulars, una gran quantitat de radiació.

Forat negre: és un cos celeste no visible amb una massa suficientment grancom per generar un camp gravitatori capaç d’absorbir qualsevol matèria o energia situada a prop d’aquest.

Nebulosa: són regions del medi interestel·lar constituïdes per gasos (principalment H i He) i quantitats petites d’altres elements químics. Poden ser un lloc en el qual neixen les estrelles, o també les restes d’una estrella que ha mort.

Quàsar: és una font astronòmica d’energiaelectromagnètica que inclou radiofreqüències i llum visible. Es creu que són nuclis actius de galàxies joves en formació.

Constel·lació: és un conjunt d’estrelles identificable a simple vista per la seva disposició.

Planeta: és un cos celeste que orbita al voltant d’una estrella i es fa visible per la llum que reflexa, és abastament massiu per tenir forma esfèrica o quasi esfèrica, i és l’elementprincipal dins la seva òrbita.

Supernova: és una estrella en explosió que allibera una gran quantitat d’energia i es fa nítidament visible a l’espai.

Ascensió recta: és una de les coordenades equatorials que s’utilitzen per a localitzar els astres sobre l’esfera celeste.

Declinació: és una de les dos coordenades del sistema de coordenades equatorials. Aquesta és l’angle que forma un astreamb el seu equador celeste.

Anàlisi espectral: és una tècnica analítica utilitzada per esbrinar moltes propietats d’estels i galàxies distants de la Terra.

Relativitat especial: és una teoria de la física publicada per Albert Einstein

Any llum: és una unitat de longitud que s’utilitza en la divulgació per indicar distàncies astronòmiques. Equival a la distància que recorre la llum en unany.

Forat de cuc: és un tret topològic hipotètic de l’espai-temps que consisteix en un camí més curt dins l’espai i el temps. Té al menys dues boques que estan connectades a un sol pas.


B. Què és la fuga radioelèctrica?

Les antenes de radio tenen un diagrama de radiació paral·lel al terra però, com la superfície de la Terra es corba, s’enfonsa 5 m. per cada 8 km. de recorregut i el finald’aquesta radiació es perd a l’espai ja que es una línia recta.

Aquesta radiació que es perd a l’espai és la fuga radioelèctrica, i és la que pot delatar la nostra existència a alguna civilització que pugui captar aquestes senyals.


C. En la pel·lícula es parla del forat negre M81. Busca informació i relaciona’l amb els conceptes d’ascensió recta i declinació.

M81 és una galàxia espiralamb un nucli galàctic actiu que podria albergar un forat negre. Està situada dins la constel·lació de l’Óssa Major, a uns 12 milions d’anys llum de la Terra.
La seva situació a les coordenades equatorials és: 9h 55m 33,1730s (ascensió recta) i 69º 03” 55,061’ (declinació).


D. En la pel·lícula es parla del projecte SETI. Investiga què és i realitza un petit informe: origen, fonaments,característiques essencials i situació actual. Qui és Jill Tarter i quina relació té amb aquest projecte?

Hi ha varis projectes SETI (Cerca de Intel·ligència Extraterrestre). Tracten de trobar vida extraterrestre intel·ligent per mitjà d’anàlisis de senyals electromagnètiques capturades per radiotelescopis, o bé enviant missatges al espai esperant una resposta d’algun d’ells.

El fonament delprojecte SETI és l’equació de Drake, una equació que va ser concebuda per l’astrònom Frank Drake, president de l’Institut SETI. Té el propòsit d’estimar la quantitat de civilitzacions que hi ha a la nostra galàxia susceptibles de posseir emissions de ràdio detectables.

El projecte SETI va dissenyar i va dur a terme un nou programa que s’executa a l’ordinador de l’usuari, mitjançant el qual es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Contact la pelicula
  • Contacto Pelicula
  • PELÍCULA CONTACT
  • Pelicula "Contact"
  • Pelicula contacto.
  • CONTACT (película)
  • Película Contact
  • Análisis De La Película “Contact”

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS