pendol senzill

Páginas: 3 (614 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
Anthony Pérez 1er Batx A 14/10/2014
PRÀCTICA 1: Pèndol senzill
INTRODUCCIÓ
Els objectiusd’aquesta pràctica són determinar les relacions matemàtiques que lliguen el període d’un pèndol amb la longitud i la massa a partir de les representacions gràfiques. També, calcular els errors associatsa la mesura i la seva propagació en la determinació del valor de l’acceleració de la gravetat a Barcelona.
A la pràctica utilitzarem la teoria del pèndol simple per poder obtenir les dades.
Unpèndol simple es defineix com una partícula de massa m suspesa del punt “O” per un fil inextensible de longitud l i de massa negligible. Si la partícula es desplaça a una posició q0 (angle que fa elfil amb la vertical) i després s’amolla, el pèndol comença a oscil·lar.
Una vegada tenim la gràfica hem de saber distingir quin dels quatre tipus de relació gràfica és: la lineal (y=a·x+b), laparàbola (y=a·x2+b), l’arrel quadrada (y=a·x+b) o la hipèrbola (y=ax+b). També haurem de calcular el pendent de la gràfica, la qual és: relació entre l’alçada i la longitud. I és calcula mitjançant lafórmula a=∆ ordenades∆ abcisses; i la seva ordenada d’origen, punt de tall de la recta en l’eix d’ordenades, és calcula mitjançant la fórmula b=y-ax. Una vegada que hem obtingut els resultatshaurem de determinar el seu error, que ens indica la qualitat de les dades que hem obtingut.
Hi ha dos tipus d’error: l’error absolut, que és la diferència (en valor absolut) entre el valor exacte il’aproximat, té les mateixes unitats que els valors que s’utilitzen; i l’error relatiu, que és el quocient entre l’error absolut i el valor exacte i que a més no té unitats i es pot expressar també enforma de percentatge.
Si l’error relatiu és més petit que el 3% la mesura és bona, si varia entre el 3% i el 5% la mesura és regular i si supera el 5% vol dir que és dolenta.PROCEDIMENT...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pendol de torsio
  • Analisi pendol
  • PRACTICA PENDOL
  • practica: PENDOL SIMPLE
  • Càlcul matricial d'un pòrtic senzill
  • Un cor senzill
  • el pendol simple
  • Pendol Balistic Fin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS