Per Què Obeïm?

Páginas: 4 (782 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2013
Per què obeïm?
Fer cua en un Supermercat














Georgina Codina
Jordi Fradera
Oriol Pagès
Professora: Maria del Mar Griera LLonch
Pensament Sociològic Contemporani26/10/2012
Per què obeïm a l'hora de fer una cua al supermercat?
Encara que sembli un fet sense importància nosaltres ens hem fixat en aquesta situació que es genera constantment a l'hora de pagar en unsupermercat. Perquè en certa manera és un fet on es mostra una situació en que tothom obeeix una norma sense preguntar-se perquè ho fa, com si aquesta norma la portessin incorporada al néixer i creiemque gairebé ningú que alguna vegada a realitzat una cua s'ha preguntat el perquè la fa, simplement es limita a seguir el ritual que segueix la resta de la població. Així, nosaltres em fixat el nostrepunt de mira en les cues dels supermercats.
Per tal d'endinsar-nos en una resposta sociològica, hem utilitzat la teoria de L'autor Erich Fromm. A través del seu llibre "Por a la llibertat", hem extretdiferents idees per així poder donar una explicació d’aquest fet des de la seva perspectiva.
Segons la mirada de Fromm, mantenir una obediència en la cua d'un supermercat, és una norma inherent, pertal de conviure en societat, producte de l'evolució humana. L'ésser humà té la necessitat de satisfer els seus impulsos biològics, la necessitat d'evitar l'aïllament i la soledat moral. Però com queper poder complir els seus objectius necessita els altres individus, també ha d'acceptar les "normes del joc", per tal de conservar aquest grup d'individus amb qui hi conviu, que com ja hem dit, tenenla necessitat de viure en societat, per això es creen unes normes socials a les quals s'han d’adaptar per poder viure amb ordre i "harmonia" . Per tant a més d'acceptar les normes socials, l'individutambé vetllarà per a que els altres subjectes que el rodegen compleixin allò establert per la majoria per no trobar-se vivint dins del caos i així poder mantenir aquesta unió amb els altres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pero pero
  • Peras
  • pero
  • la pera
  • Pero
  • El Per
  • Las peras
  • Peradas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS