Pergamo

Páginas: 17 (4217 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2013
SILVIA CULEBRAS
PÈRGAM ÍNDEX 1. INTRODUCCIÓ.................................................................................... Pàgs. 1-2. 2. ETAPES DE LA CIUTAT DE PÈRGAM ............................................ Pàgs. 2-4. 3. HISTORIOGRÀFIA .............................................................................. Pàgs. 5-6. 4. ACRÒPOLI DE PÈRGAM................................................................... Pàgs. 6-7. 4.1. El Gran Altar de Zeus ......................................................................... Pàgs. 7-8. 4.2. El Temple d’Atenea ................................................................................. Pàg. 8. 4.3. La Biblioteca ........................................................................................... Pàg. 9. 4.4. El Teatre................................................................................................ Pàg. 10. 4.5. Asclepion ........................................................................................ Pàgs. 10-11. 4.6. El Temple de Trajà ................................................................................ Pàg. 11. 4.7. Altres Construccions............................................................................. Pàg. 12. 5. CONFLICTES DE LA CIUTAT .............................................................. Pàg. 13. 6. CONCLUSIÓ ........................................................................................... Pàg. 14. 7. BIBLIOGRAFIA ................................................................................. Pàg. 15-16.

0

SILVIA CULEBRASPÈRGAM 1. INTRODUCCIÓ L’antiga ciutat de Pèrgam (en grec, Πέργαμος) situada sobre un promontori de 300 metres d’alçada, es troba a l’oest de Turquia, sota el centre de l’actual ciutat de Bergama. A 110 km al nord d’Esmirna, en l’extrem nord de la plana del Cayi bakir i a uns 25 km cap a l’interior de la costa del Mar de l’Egeu, amb una capacitat de 70 mil habitants. Una ciutat grega del districte deTeuthrània, a la zona nord del riu Caicos.

Ubicació de la ciutat de Pèrgam a la costa de Turquia (Asia Menor).

Localització de Pèrgam a l’oest de Turquia

Una ciutat que es va convertir en el centre cultural més eminent del període hel·lenístic durant 150 anys, i una de les ciutats antigues més elegants del món. Al sudoest de la ciutat moderna es troben les ruïnes de l’Asklepion, elSantuari d’Escolapi. I als voltants trobem altres assentaments antics, entre ells, Perperene Atarneo i Elaia (el port de Pèrgam). La ciutat estava consagrada a la deessa Atenea. Coordenades : 39º 7'57.2196''N, 27º 10'55.6752 ''E. Una de les llegendes sobre la fundació d’aquesta històrica ciutat grega, ens explica que va ser un establiment fet per Pergamos, fill de Neoptòlem (fill d’Aquiles) id’Andròmaca (dona d’Héctor de Troia) que va ser donada en botí després de repartir els captius de la guerra de Troia. Tot i que es creu que la zona ja era habitada en la Prehistòria, la primera referència històrica a Pèrgam la trobem en l’Anàbasi, en l’any 399 aC., on Xenofont, acompanyat de mercenaris grecs fan una parada a Pèrgam, on van prendre la fortalesa. La segona

1

SILVIA CULEBRAS
PÈRGAMreferència la trobem en època d’Alexandre Magne, on Lisímac de Tràcia (general d’Alexandre Magne) va guardar els seus tresors en una ciutadella, situada a la part més alta d’un turó, i que dominava una amplia vall. Una riquesa que es creu que va arribar als 9.000 talents, juntament amb altres joies, i que va deixar a la cura del governador de la zona, anomenat Filèter. Fundador de la dinastia atàlida, ique es va fer amb el poder de la ciutat l’any 282 aC., declarant la independència als selèucides i mantenint-se 20 anys al poder, fins a la seva mort.

Vista en l’actualitat de l’Acròpoli

2. ETAPES DE LA CIUTAT DE PÈRGAM Els atàlides van ser un llinatge grec que va dirigir Pèrgam després de la mort del general Lisímac, i que van convertir la ciutat en una rica i poderosa potencia on,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Galeno de pérgamo
  • Biblioteca De Pergamo
  • PERGAMO
  • pergamo
  • pergamo
  • Altar De Zeus En Pérgamo
  • FITXA: ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM
  • Altar De Zeus En Pergamo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS