Pescanova

Páginas: 5 (1154 palabras) Publicado: 5 de febrero de 2015










Primer cal comprobar si l’empresa compleix amb les obligacions legals: format normal o abreujat dels comptes anuals, informe d’auditoria, informe de gestió, d’altres, etc.
Per saber si l’empresa ha de presentar el balanç, l’estat de canvis en el patrimoni net i la memòria amb model normal, hem de tenir en compte el següent: el total d’actiu ha de superar els 4 milionsd’euros que en el cas de PESCANOVA es troba en 1.379.737 milers d’euros. L’import net de la xifra de negocis supera el límit d’auditoria obligatòria de 8.000.000 d’euros (1.062.664 milers d’euros). Per acabar, el número mig de treballadors de l’empresa durant l’any és de 10.066, que supera també els 50 necessaris per a formular aquests comptes anuals normals. Per tant, PESCANOVA, no compleix els tresrequisits durant dos anys de forma consecutiva i per aquesta raó no pot formular els comptes anuals en qüestió de forma abreujada.








El pèrdues i guanys té diferents límits obligatoris, per tal de que l’empresa pugui formular comptes abreujats no haurà de superar els següents valors: el total d’actiu no pot superar els 11.400 milers d’euros, en el cas de l’empresa PESCANOVA superaen escreix aquest número. L’import de la xifra de negocis és de més de mil milions d’euros, superant així el límit de 22.800.000 d’euros. Per últim, els treballadors (10.066), també superen els 250 treballadors anuals. Per tant, l’empresa no compleix cap dels tres requisits durant dos anys consecutius per poder presentar el compte de pèrdues i guanys de forma abreujada.
Com que l’empresa ha deformular els comptes anuals normals, té la obligació de presentar juntament amb aquests l’informe de gestió i l’informe d’auditoria.

Observem que l’empresa presenta comptes anuals consolidats, ja que segons l’article 258 de la Ley de Sociedades de Capital, supera els límits a efectes de obligatorietat de consolidació. En conseqüència, també s’adjunta junt amb aquests, l’informe d’auditoriacorresponent als comptes anuals consolidats.

















COMENTARI SOBRE L’INFORME D’AUDITORIA
El títol de l’informe s’identifica com a “Informe d’auditoria de comptes anuals”, amb objecte de distingir-lo dels informes d’auditoria sobre altres estats financers o documents comptables regulats per la llei 19/1988 del 12 de juliol d’Auditoria de Comptes i el seu Reglament dedesenvolupament. 1
La data de tancament és el 31 de desembre de 2013, la data de formulació dels comptes anuals és a 15 de maig de 2014 i finalment la data de l’informe es de 16 de maig de 2014.
La data de l’informe és coherent amb la data dels comptes anuals, ja que l’informe sempre s’entrega després de la formulació dels mateixos. La data de tancament també, ja que l’any natural de l’empresa vade l’1 de gener fins a 31 de desembre. La data de formulació dels comptes anuals és a 15 de maig de 2014 mentre que la data de tancament és a 31 de desembre com ja s’ha esmentat anteriorment. Segons l’article 253 de la Llei de Societats de Capital, els administradors de la societat estan obligats a formular els comptes anuals en el termini màxim de tres mesos contats a partir del tancament del’exercici. En aquest cas el temps transcorregut són 5 mesos. En situacions normal ens trobaríem davant d’una incohèrencia. No obstant, Pescanova va entrar en concurs de creditors el mateix any 2013 i aquest fet fa que sigui possible aquest termini entre les dues dates.
L’informe d’auditoria està constituït pel següent:
El títol o identificació de l’informe. En aquest cas com hem esmentat anteriormentés Informe sobre las Cuentas Anuales.
Després del títol i abans del primer paràgraf hi trobem la identificació dels destinataris i de les persones que van efectuar l’encàrrec, així com la identificació de l’entitat auditada. Els destinataris de l’informe són ACCIONISTES ja que la forma jurídica de l’empresa es una societat anònima. L’entitat auditada es PESCANOVA.
El paràgraf número I,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisis Pescanova
  • el caso pescanova
  • Caso pescanova
  • Pescanova
  • Pescanova
  • Pescanova
  • Pescanova
  • Pescanova

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS