PLAN EMPRESA RESTAURANTE

Páginas: 12 (2922 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2014
El pla d’empresa

 Quines de les idees que et dono al dossier de notícies creus que són imprescindibles aplicar a les diferents fases del teu negoci. Raona la resposta explicant a quina fase del cicle de vida del teu negoci o producte les aplicaries, com les portaries a terme.

Tot cicle de vida d’un producte o negoci se sol dividir en quatre parts diferenciades, depenent de l’estat en elque es trobi el negoci o producte en qüestió. Atenent a la fase en que es trobi, es poden prendre una sèrie de decisions o mesures per tal d’assolir els objectius previstos. Així doncs, aquestes fases són les següents, ordenades cronològicament:
Fase d’introducció o llançament: Aquesta etapa és el moment de la sortida al mercat d’un nou producte. Es pot tractar d’un producte completament nou o béd’una innovació d’un altre ja existent. Com que el producte és desconegut per la major part del públic, les vendes en questa etapa són baixes i el seu creixement és lent. És important acompanyar aquest llançament amb una bona publicitat, així com intentar captar l’atenció del nostre futur target (públic objectiu).
Fase de creixement: Un cop s’ha superat la primera etapa, ja que moltsproductes fracassen i no arriben a aquesta etapa, el producte comença a ser conegut i les vendes experimenten un fort creixement. En aquest moment la publicitat ha de ser informativa i persuasiva.
Fase de maduresa: En aquesta fase la velocitat de creixement de les vendes comença a establir-se. Les vendes es mantenen durant algun temps. La publicitat busca nous consumidors. A partir d’aquest moment espot intentar aconseguir nous sectors de població que es facin consumidors d’aquest producte, o bé mantenir els que ja es tenen.
Fase de declivi: Les vendes en aquesta fase comencen a caure. L’empresa s’ha de plantejar si rellançar el producte, si buscar nous segments de població, intentar fer-li algun canvi o innovació per tal de rellançar-lo o, sinó, deixar de comercialitzar-lo.
Un copanalitzat el contingut de les notícies, i on hi trobem diferenciades aquestes quatre fases, podem fer una comprensió de quines són les idees principals que s’han de tenir present en cada fase i alhora s’exposaran les aplicacions personals que es durien a terme en cada fase tot seguint l’esquema i opcions que ens faciliten les notícies.
Fase d’introducció o llançament
Com ja s’ha explicat, en aquestafase és on el producte es dóna a conèixer al mercat, on es fa la seva presentació, on es presenta al públic. Així doncs, prendrem com a obvi que és una de les fases més importants de tot el cicle, ja que d’aquí depèn la futura evolució del producte o negoci. Partint de la informació que ens proporcionen les diferents notícies, trobem 5 punts clau que s’han de tenir presents en aquesta etapa, sónels següents:
 Fotografia del producte (en el nostre cas, elaboracions culinàries, ja que és el producte que s’ofereix).
 Màrqueting olfactiu
 Dissenyar una carta de postres
 Fixació de preus (pricing)
 Redacció d’una carta
Cadascun d’aquests punts és de fonamental importància per a garantir una bona fase de llançament.

Considero de gran utilitat fotografiar i mostrar al màxim públicpossible el producte en qüestió, ja que és un mètode pràctic i molt divulgatiu per tal que la gent s’adoni i tingui clar què oferim i com és. Molts cops, quan no se sap quina mena de producte anem a consumir, quan no el veiem, es té una actitud força reservada, i es tendeix a dubtar abans de fer la compra. Tenint una referència, és a dir, una fotografia, és més fàcil captar al client, ja que sesent més segur sobre allò que consumirà.
Pel que fa al màrqueting olfactiu no considero que sigui rellevant a l’hora de decidir una bona “engegada” per al producte. Si és cert que una olor agradable pot cridar l’atenció, però considero que és un fet molt subjectiu i que és difícil de controlar aquest factor. Per això trobo adient utilitzar el temps i els recursos en altres factors i no en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Plano Restaurante
  • Plan De Un Restaurante
  • plan de empresa restaurante tex mex
  • Plan de comunicación de un restaurante en perú
  • Plan estrategico de un restaurante
  • Plan De Negocios Restaurante
  • Business Plan Restaurante
  • Plan de negocios de un restaurante

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS